E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyarbakır’da sağlıkçıların izinleri iptal edildi---

Diyarbakır’da sağlıkçıların izinleri iptal edildi

Diyarbakır’da sağlıkçıların izinleri iptal edildi
12 Ağustos 2021 - 16:46 borsagundem.com

Diyarbakır’da görev yapan sağlık çalışanlarının izin talepleri dünden itibaren geri çevrilmeye başlandı. Hastanelerde yer sıkıntısının da baş göstermesi üzerine, kentte görev yapan sağlık çalışanlarının izinleri iptal edildi.

İzinlerin iptal edilmesi sağlık örgütlerinin tepkisini çekti. Aralarında Türk Tabipleri Birliği (TTB), Diyarbakır Tabip Odası (DTO), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) gibi örgütlerin bulunduğu Diyarbakır Sağlık Platformu kararı Sağlık Müdürlüğü önünde protesto etmek istedi. Ancak müdürlüğün önünde güvenlik önlemleri alan polis, eyleme izin vermedi. Meslek örgütlerinin temsilcilerinin yaptığı tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Polis, Sağlık Müdürlüğü’nün bahçesine girişlere izin vermedi.

Eylemden vazgeçen platform üyeleri, bahçe dışında kısa bir açıklama yaptı. SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Yıldız Ok Orak, izinlerin iptal edilmesinin çözüm olmadığını savundu. Ok Orak, yeni personel alınmasını önererek, “Anayasal hakkımız olan yıllık izinlerimiz iptal ediliyor. İki yıldır sağlıkçılar hiç dinlenmedi, pandemide tükenmişlik noktasına geldi. Emeğinizin maddi manevi hiçbir karşılığını alamayacak duruma gelmişiz. Bize verilecek bir yıllık izin bile çok görülmeye başlandı. Kendi sağlık sistemlerinin tükenmişliğinin çözümü olarak yıllık izinlerimi durdurma kararı alındı maalesef. Aslında bu sistemi çözecek olan bizim yıllık izinlerimizi durdurmak değil yeni sağlıkçı alımı yapmaktır. Güvenlik soruşturmasına takılan sağlık emekçilerinin bir an önce işe başlamasını sağlamak, haksız hukuksuz ihraç edilen sağlıkçı arkadaşlarımız var. Onların işe alınmasını sağlamaktır ama maalesef bunu yapmayıp, işin kolayına kaçarak sağlık emekçilerinin izinlerini iptal ediyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet tüm imkanlarıyla vatandaşın yanında

Bilim Kurulu üyesi: Pandemi, 'aşısızların pandemisi'ne döndü

Almanya'da son 9 haftanın en yüksek vaka sayısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • insanoğlu soyu tehlikede.12 Ağustos 2021 20:58

    hkaye okumayın burda .aşı olanlara garinti verırsen aşınınher hangi bir etkısı yok diye oaman herkes aşi olur..aşi vurlupta coronadan olen yokmu ..

  • emekli asker12 Ağustos 2021 17:55

    millet aşı vurulmasın ceremesini sağlıkcılar çeksin ,bu ülkede herşey oy için yapılıyor...

  • insanoğlu soyu tehlikede.12 Ağustos 2021 21:01

    aşi  cıktıda bizmi olmadık .biontekın sıtesınde bıle yazıyor .hastanede vucuduna sıvı enjekte edılırken imzaladığın kağıdı okudunmu..denem aşamasında olan bu aşı adayları sıvılar.isteyn olur iatemeyen olmaz .hem yerli malı yurdun malı yerli aşımız turkovac cıksın oluruz merak etmeyiniz...siz aşı olduysanız sağlıkcılar aşi olduysa korkmayın kimsenın iznleri iptal olmaz..