E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyarbakır'da askeri tesiste patlama! Soylu: 2 maket uçak imha edildi---

Diyarbakır'da askeri tesiste patlama! Soylu: 2 maket uçak imha edildi

Diyarbakır'da askeri tesiste patlama! Soylu: 2 maket uçak imha edildi
19 Mayıs 2021 - 01:03 borsagundem.com

Diyarbakır'da askeri üsse 2 maket uçakla terör saldırısı girişiminde bulunuldu. İçişleri Bakanı Soylu, maket uçakların etkisiz hale getirildiğini açıkladı. MSB ve Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamalarda da üste hasar olmadığı bildirildi

Diyarbakır'da gece yarısı hareketli anlar yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulduğunu, maket uçakların etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Soylu ayrıca, herhangi bir zayiatın olmadığını da belirtti. Milli Savunma Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği de saldırı girişimi sonrası 8. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda bir hasar meydana gelmediği bildirildi. 

SOYLU'NUN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur." ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ: HERHANGİ BİR ZAYİAT YOK

Diyarbakır Valiliği'nden, maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulan 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda herhangi bir zayiatın olmadığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, saat 00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'na maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir." ifadesine yer verildi.

MSB: SALDIRI GİRİŞİMİNDE PERSONELİN DİKKATİ VE TEDBİRLER SAYESİNDE ZAYİAT MEYDANA GELMEDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Diyarbakır'daki üs komutanlığına yönelik saldırı girişiminde, personelin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiatın meydana gelmediğini, Üs Komutanlığındaki tedbirlerin artırıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Diyarbakır’daki 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na saat 00.30 civarında iki maket uçakla saldırı girişiminde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Birlik personelimizin dikkati ve alınan tedbirler sayesinde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemiştir. Üssümüzde tedbirler artırılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

'Sofi Nurettin' etkisiz hale getirilen en üst düzey PKK'lı terörist

 

Soylu'dan 'Sofi Nurettin' açıklaması: Tebrikler MİT ve TSK

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST19 Mayıs 2021 11:45

    Asıl bunu yapanları bulup imha edilmesi gerekmektedir.bunları yapanları sinyalden izlerini bulan bir teknoji üzerinde çalışıması gerekmektedir.