E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyanet'ten "4-6 yaş Kur'an kursu" açıklaması---

Diyanet'ten "4-6 yaş Kur'an kursu" açıklaması

Diyanet'ten 4-6 yaş Kur'an kursu açıklaması
16 Eylül 2021 - 20:44 borsagundem.com

Diyanet İşleri Başkanlığının, "4-6 yaş Kur'an kurslarının zorunlu eğitimden sayılması" planlamasının, Milli Eğitim Bakanlığının 5 yaş için uyguladığı okul öncesi zorunlu eğitimin yerine getirilmesi gibi yorumlanmasının doğru olmadığı açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik toplantılar planlanmasıyla ilgili bazı medya kuruluşlarında yer alan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 4-6 yaş Kur'an kurslarının zorunlu eğitimden sayılması hususunda toplantılar planlamasının, bazı medya kuruluşlarında farklı yansıtıldığı belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu'nun Eğitim Hizmetlerine Yönelik Planlanan Faaliyetler'in 3. maddesinde, "4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik MEB ve ilgili akademisyenlerle toplantı gerçekleştirilecektir" ifadesinin yer aldığı hatırlatıldı.

"Amaçlanan Kur'an kurslarının zorunlu hale getirilmesi değil"

Bu ifadelerin, "Milli Eğitim Bakanlığının 5 yaş için uyguladığı okul öncesi zorunlu eğitimin yerine 4-6 yaş Kur'an kurslarının getirilmesi" şeklinde yorumlanmasının doğru olmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Söz konusu maddede 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarını tercih eden ailelerin ve kurslara devam eden öğrencilerin mağdur olmaması için bu dönemlerinin zorunlu eğitim çerçevesinde değerlendirilmesinin müzakere edilmesi planlanmaktadır. Burada amaçlanan, Kur'an kurslarının zorunlu hale getirilmesi değil, Diyanet İşleri Başkanlığı 4-6 yaş Kur'an kurslarını tercih eden velilerin çocuklarının da zorunlu olarak düşünülen okul öncesi eğitimi almış kabul edilmeleridir.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • devran dönünce17 Eylül 2021 09:21

    Neden bu zorlama her yeri imam hatip e çevirdiniz ne oldu tam tersi sonuç alındı, milleti dinden soğuttunuz, dinimizi her şeye alet ettiniz. Bu görülmüyormu sanıyorsunuz. Niye halkı zorlayıp duruyorsunuz her konuda. Devran dönünce bağırmayın o zaman bu yaptıklarınızın hesabı sorulduğunda.

  • Erol g.16 Eylül 2021 21:36

    JAPON İLKOKULLARINDA YABANCI DİL DERSİ YASAKMIŞ HER ÖGRENCİ ÖNCELİKLE KENDİ DİLİNİ EN DOĞRU ŞEKILDE ÖGRENIYORMUŞ SINAV DA YASAKMIŞ ÜLKEMIZDE DE AYNI UGULAMA OLMALI 4 YIL SADECE TÜRKCE OKUMA YAZMA DILBILGISI EN KİBAR SEKILDE DAVRANIŞ MATEMATİK DERSLERİ ILK YARDIM ÖĞRETİLMELIDIR OKULLARDA HADEME DE YOKMUŞ TUVALETLER DAHİL OKULU ÖĞRENCİLER TEMİZLIYORMUŞ EŞİM ERZURUMLU BAZAN BAK YERİNE BAH,YOK YERİNE YOH DİYOR YANİ SÖYLEDİĞİNİ DUYUYORUM AMA BAZAN YILLAR GECMESİNE RAĞMEN ANLAMIYORUM 9 SINIFTAN İTİBAREN EN AZ 2 YABANCI DİL ÖGRETİLMELİ BU DILLER İNGİLİZCE ÇİNCE ALMANCA FRANSIZCA İSPANYOLCA KÜRTÇE BOSNAKCA ITALYANCA HİTITCE FARSCA UYGURCA KAZAKÇA AZERİCE VE DIGER DİLLER OLABILIR İSTEYEN BIR BAŞKA YABANCI DILE GEÇİŞ YAPARAK 2 DEN FAZLA YABANCI DİL OKUMA YAZMA DA ÖĞRENEBİLİR ANCAK YABANCI DİLLERDE SINAV MECBURİYETİ NOT OLMAMALIDIR ARAPCA OKUMA YAZMAYI ÖGRENEN KURAN OKUMAYI DA ÖGRENMİŞ OLUR