E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDIW: Almanya'da GSYH 4. çeyrekte düşecek---

DIW: Almanya'da GSYH 4. çeyrekte düşecek

DIW: Almanya'da GSYH 4. çeyrekte düşecek
21 Aralık 2021 - 16:53 borsagundem.com

Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü, salgın nedeniyle uygulanan kısıtlamaların Alman ekonomisinin toparlanmasını şimdilik durma noktasına getireceği ve yılın 4. çeyreğinde GSYH'nin biraz düşeceği öngörüsünde bulundu.

Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (DIW), Almanya'ya ilişkin aralık ayı ekonomik barometresini açıkladı. Buna göre, ekonomik barometre, 4. çeyrekte 10 puan azalarak 95,9'a geriledi. Açıklamada, Kovid-19 salgınında 4. dalga kısıtlamalarının hizmet sektörünü doğrudan etkilediği belirtilerek, yılın 4. çeyreğinde GSYH'nin biraz azalacağı öngörüsünde bulunuldu.

'Omicron'un hızla yayılması endişelere neden oldu'

Müşterilerin tam olarak aşılanması veya Kovid-19'dan iyileşmesini gerektiren "2G" kuralından hizmet sağlayıcıların olumsuz etkilendiği aktarılan açıklamada, Kovid-19'un Omikron varyantının hızla yayılmasının endişelere yol açtığı kaydedildi.

DIW ekonomistlerinden Simon Junker, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Aşılamada yaklaşık bir yıl öncesine göre kaydedilen ilerleme sayesinde daha fazla ekonomik faaliyet mümkün olsa da geçen kış olduğu gibi, Kovid-19 kısıtlamalarından etkilenen sektörün katma değerinin büyük ölçüde azalması muhtemel" ifadesini kullandı.

Junker, Alman sanayisinin sipariş durumu göz önüne alındığında gelecek yıl sanayide faaliyetlerin ivme kazanacağını tahmin ettiklerini belirterek, bir diğer belirsizlik faktörünün de tahminleri zorlaştıran "oldukça bulaşıcı Omikron varyantı" olduğunu vurguladı.

Büyüme aşağı yönlü revize edilmişti

Alman ekonomisi, bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,8'lik büyüme kaydetmişti. Almanya'da hükümet, 27 Ekim'de, bu yıl için daha önce yüzde 3,5 olarak açıklanan resmi büyüme beklentisini salgının kalıcı etkileri ve tedarik zincirindeki sıkıntılardan dolayı aşağı yönlü revize ederek yüzde 2,6'ya çekmişti.

Almanya'da yüksek enflasyon tüketici güvenini olumsuz etkiledi

 

Almanya'da Ifo İstihdam Endeksi'nde düşüş sürüyor

 

Almanya Merkez Bankasına yeni Başkan

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)