E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDisneyland'de terör paniği---

Disneyland'de terör paniği

Disneyland'de terör paniği
29 Ocak 2016 - 00:01 borsagundem.com

Paris'te bulunan Disneyland'in içindeki bir otelin girişinde, iki silah ve Kur'an-ı Kerim taşıyan bir kişinin yakalandığı açıklandı.

Fransa polisi, ülkenin başkenti Paris'te bulunan eğlence parkı Disneyland'in içindeki bir otelin girişinde, iki silah, cephanelik ve Kur'an-ı Kerim taşıyan bir kişinin yakalandığını duyurdu. Polis, 28 yaşındaki adamın Avrupalı olduğunu bildirirken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Telegraph'ın haberine göre, yakalanan kişi Paris'te yaşıyor. 

İsmi açıklanmayan kişinin çantasını X-ray cihazından geçirdiği esnada silahların fark edildiği belirtildi. Yakalanan kişi rezervasyon yaptırmak üzere otele giriyordu. Adamın ilk olarak otel güvenliği tarafından yakalandığı, daha sonra polisin olay yerine çağrıldığı ifade edildi. Polis, adamın arabasının olduğu bölgeyi çevreledi. 

BBC'nin haberine göre, silahlı kişi yakalanırken herhangi bir direniş göstermedi. Fransa medyasına göre, yakalanan kişi, güvenlik güçlerinin takibindeki bir isim değil. Polis yetkilileri silahlı adamın daha önce iki kişilik yer ayırttığını duyurdu. Fransız medyası ikinci kişinin, şüphelinin kız arkadaşı olduğunu ve onun da silahsız bir şekilde yakalandığını açıkladı.

AVRUPA'NIN EN ÇOK ZİYARET EDİLEN MEKANLARINDAN
Paris'in yaklaşık 30 kilometre doğusundaki oyun parkı Disneyland, sadece Fransa'nın değil Avrupa'nın en çok ziyaret edilen turistik mekanlarından biri.

2014'te yaklaşık 10 milyon kişinin ziyaret ettiği Disneyland çevresinde çok sayıda otel bulunuyor.

Fransa ise IŞİD'in Paris'te Kasım ayında düzenlediği ve 130 kişinin öldüğü saldırılardan bu yana alarm konumunda.

Ülkede saldırılardan sonra 3 ay olağanüstü hal ilan edilmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bazı grupların muhalefetine karşın bu süreyi 3 ay daha uzatmak istiyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)