E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDİSK’ten 1 Mayıs açıklaması---

DİSK’ten 1 Mayıs açıklaması

DİSK’ten 1 Mayıs açıklaması
10 Nisan 2019 - 15:28 borsagundem.com

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs programına ilişkin açıklama yaptı.

DİSK, KESK,  TMMOB ve TTB Genel Başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla DİSK Genel Merkezi’nde ortak yapılan basın açıklaması yapıldı. Ortak açıklamayı DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptı. Çerkezoğlu, “1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününde Taksim alanında olmak, tarihi ve ahlaki olduğu kadar, hukuki açıdan da hakkımızdır” dedi.

‘MİTİNG BAŞVURUSU YAPMIYORUZ”

Çerkezoğlu “1 Mayıs’ı bir miting günü olarak değerlendirmiyoruz. Dolayısıyla Taksim ile ilgili bir miting başvurusu yapmıyoruz. Daha önceki yıllarda olduğu gibi. İstanbul’da 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlamak üzere İstanbul Valiliği’yle bir görüşme yaparak bu süreci yürütmek istiyoruz. Pazartesi günü İstanbul Valiliği’nden bir randevu talep ettik. Henüz randevu talebimize bir dönüş olmadı. Ama İstanbul Valiliği’yle görüşerek 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlamak üzere bu süreci sürdüreceğiz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR10 Nisan 2019 20:04

    EMEKÇİYİZ, güçlüyüz, dinimize, vatanımıza, bayrağamıza bağlıyız, kanunlara uyarız! FİTNECİLERİN kaos peşinde koşmalarına asla müsade etmeyiz. O yüzden aman dikkat TAKSİM ısrarı biz emekçilere yapılacak en büyük kötülüktür. Valilik nereyi uygun görürse kardeşçe huzur içerisinde kutlamalarımızı yapalım, KAOSÇU HAİNLERİ ÜZELİM!..

  • Volkan10 Nisan 2019 20:23

    Yol olmasın diye yazmadım ama gerçekçi olursak toplumda teröristller, bozguncular, haydutlar, soyguncular, rüşvetçiler,, tecavüzcüler, kaçakçılar, mafya, hackerlar vs kanun dışı kesim de ilk 5 de yer alıyor etki açısından. Her kesim kendi içinden bunları dışlasa toplum kesimleri masa başında anlaşır. Herkes birbirinin etki gücünü biliyor. Malesef kanun dışı bu kesim sosyal hayatta dengelerin optimumda buluşmasını engelliyor.

  • Volkan10 Nisan 2019 19:40

    Malesef işçi sınıfının eski hakimiyeti yok. Eskiden şalteri indiririz deyince akan sular dururdu, Şu an bana göre toplumda en önemli legal aktörler güç sıralamasına göre hükümet, komprador sermaye, yerli sermaye, teknoloji,  medya, "rantiye", çiftçiler, muhalefet partileri, büyük tüccar, küçük esnaf çiftçi, işçiler, memurlar, sivil toplum örgütleri, din adamları, kadınlar, gençler, işsizler, emekliler, dul ve yetimler. Bu arada bir bankaya kredi başvurusu yapacaktım, istenen belgeleri gelir tipini göre ayırmışlar, Özel Sektör Çalışanı, Kamu Çalışanı, Emekli, Şirket Ortağı, Serbest Çalışan yanında "Rantiye" diye bir grup tanımlamışlar. "Raniye"'den, Kira geliri elde edilen gayrimenkule ait tapu belgesi, kira kontratı, banka onaylı hesap ekstresi, mevduat gelirine ait banka onaylı hesap ekstresi isteniyor!!! Yani "Rantiye" realitesini artık bankalar kabul etmiş. "Nitelikli Yatırımcı" da resmi olarak tanınan bir sınıf.

  • Volkan10 Nisan 2019 19:49

    EYT yani Emeklilikte Yaşa Takılanları da eklemek lazım. Ne emekli ne işsiz arata kalmış bir grup ama sayıca çoklar.