E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden Irak'a sert karşılık---

Dışişleri'nden Irak'a sert karşılık

Dışişleri'nden Irak'a sert karşılık
05 Temmuz 2020 - 20:31 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Irak Başbakanlık Sözcüsü ve Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün, Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonlarına yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

Sözcü Aksoy, Irak Başbakanlık Sözcüsü ve Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün, Türkiye'nin Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonlarına dair açıklamaları hakkındaki soruya yazılı cevap verdi.

Aksoy, "Eli kanlı terör örgütü PKK’nın Irak’ta melce bulduğu yerlere karşı yürüttüğümüz Pençe harekatları hakkında Irak makamlarınca yapılan açıklamalara gerekli cevapları zamanında vermiştik. Bu konuda Irak makamlarından yeni ve mesnetsiz bazı açıklamalar gelmektedir." ifadelerini kullandı.

Irak yönetiminden, uluslararası hukuk ve ülkenin anayasasından kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirerek, topraklarını PKK terör örgütüne kullandırmamalarını beklediklerini belirten Aksoy, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Irak’ın da güvenliğini tehdit eden ve egemenliğini ihlal eden PKK ile ortak mücadele için iş birliğine hazır olduğumuzu bir kez daha hatırlatırız. Bu beklentiler karşılanmadığı müddetçe, Türkiye, sınırlarına, güvenliğine ve istikrarına yönelik Irak topraklarından doğan her türlü yıkıcı faaliyete karşı uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı temelinde gereken tedbirleri almaya kararlıdır."

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Fontelles, Türkiye’ye geliyor

Ruhani: Düşman İran ekonomisini çökertemeyecek

NATO'nun zayıf noktaları ortaya saçıldı

Putin'den Trump'a kutlama telgrafı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Heh06 Temmuz 2020 12:11

    Bu da Irak hükümetinin PKK'nın arkasında olduğunun bir kanıtı aslında,bu da PKK'nın ve türevlerinin yaptıklarının tümünden sorumlu hale getiriyor Irak'ı.

  • Yorum05 Temmuz 2020 23:11

    Bence ırak hükümetine uluslararası mahkemede dava açılsın ve teröre harcanan para ıraktan talep edilsin ayrıca şehitlerimiz için de ayrı dava açılsın öyle yok madem ırak Bi devlet sorumlulukları var bize karşı suç unsuru teşkil eden eylemleri var terör örgütüne yataklık ediyor barındırıyor bu suçtur şimdi almanyaya fransadan bir terör örgütü sürekli girip eylem yapıp Fransa ya geri gitsin bu savaş konusu olur Türkiye yapılan her sınır ihlaline her eyleme bir ceza kesmeli

  • Doğrucu davud05 Temmuz 2020 22:21

    Siz ülkemize gelen saldırıları engelleseniz bizim ne işmiz var kuş uçmaz kervan geçmez dağlarınızda

  • Ringo06 Temmuz 2020 00:14

    Yıl 1954! İncirlik kuruldu!İncirlikten kalkan uçaklarla 90’’da saddam vurulmuştu!saddamda PKK yı destekledi!hep biz haklıyız diye birşey yok kardeşşş!yanlış politikanın yansımaları PKK vs. Örgütlenmelerdir!yurta sulh cihanda sulh demiş ata karadeşşş!ampül kafa yay bıyık!ottoman finish kardeşşşş şşşş şşşşş

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU05 Temmuz 2020 21:58

    aslında söyle ekononimiz biraz güçlü olsa , iran, ırak, ve suriye sınırını kapatacaksın kuş uçmayacak.pisliklek teröristleri  topraklarınızda çirit atıyorlar.kendi toprağınıza sahip çıkamıyorsunuz.sonra da gelip bize köpek gibi ürüyorsunuz.tüm dünya ülkeleri topraklarınızda geldiler onları çıkartamıyorsunuz.her şeyinize çöktüler bir şey diyebiliyormusunuz onlara.biz olmaz isek aclıktan geberip gideceksiniz.sürün gidin adiler.biz olmasak topraklarınız ikiye bölünüp kürdistan olacaktı.bize teşekkür edecekleri yerde bize havlıyorlar.

  • AHMET ÖZBİR05 Temmuz 2020 20:44

    IRAK aklını başına al, almazsan aldırırlar, paçandan yakalayıp tepelerler. Türk Devleti'nin şakası yok. Yıllardır teröristlerin kümelendiği Kandil'i bir türlü söndüremediniz, bize utanmadan bir de laf ediyorsunuz. Siz de bileceksiniz, alem de bilecek Türk Devleti'ne kurşun sıkanlar nerede olursa olsun BİTİRİLECEK. Sn. Hami Aksoy lafı gediğine oturtmuş, teşekkürler.