E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne "Atatürk" tepkisi---

Dışişleri'nden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne "Atatürk" tepkisi

Dışişleri'nden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne Atatürk tepkisi
08 Eylül 2021 - 19:22 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, orta eğitim öğretmenlerine ders kitaplarından "Atatürk'ün bulunduğu sayfayı yırtın" talimatı veren Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne sert tepki geldi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde Eğitim Bakanlığının okullarda okutulan bir ders kitabında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sayfanın yırtılması talimatına Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama gecikmedi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "GKRY'nin bu çağ dışı, düşmanca ve kabul edilmez tutumunu şiddetle kınıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde Eğitim Bakanlığının orta eğitim öğretmenlerinden "Oxford Discover Futures 3 Workbook" isimli kitabı öğrencilere dağıtmadan önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bölümün yer aldığı 36'ncı sayfasını "yırtmaları" yönünde talimat içeren genelge göndermesi büyük tepki çekmişti.

BAKANLIK'TAN KINAMA GECİKMEDİ

Dışişleri Bakanlığı, GKYR Eğitim Bakanlığının bu talimatını şiddetle kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde okullarda okutulan bir ders kitabından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anlatıldığı sayfanın yırtılması yönünde verilen talimatın, Rum yönetiminin Türkiye'ye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) karşı "çarpık zihniyetinin ulaştığı radikal düzeyi" ortaya koyduğu kaydedildi.

Bakanlıktan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne 'Atatürk' tepkisi

"GKYR'NİN BU ÇAĞ DIŞI TUTUMUNU KINIYORUZ"

Açıklamada, "GKRY'nin bu çağ dışı, düşmanca ve kabul edilmez tutumunu şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verildi. Ayrıca Kıbrıs meselesini yıllardır çözümsüzlüğe mahkum eden GKRY'nin bu son eyleminin "Ada'da Kıbrıs Türkleriyle sadece iktidarı ve refahı paylaşmaya değil, birlikte yaşamaya dahi tahammüllerinin olmadığını" gösterdiği belirtildi.

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen tepkinin ardından konuyla ilgili olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şu açıklamaları yaptı:

"Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkililerinin bir ders kitabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anlatıldığı sayfanın yırtılması talimatını vermesi, Rum kesimi yöneticilerinin Atatürk'ün temsil ettiği değerlerimize düşmanlığının ifadesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Atatürk'e ve Atatürk nezdinde Türk milletine yapılan bu saygısızlığı kınıyoruz. Bu düşmanca tutum, Atatürk'ün temsil ettiği "yurtta sulh, cihanda sulh" yaklaşımına karşı çağdışı bir yaklaşımdır.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkililerinin bu barbarca yaklaşımı Kıbrıs Türkleri ile birlikte yaşama iradesi noktasındaki tahammülsüz yaklaşımlarının da açık göstergesidir. Savaşta yenik düşen Yunanistan lideri Venizelos'un 1934'te savaşın galibi Mustafa Kemal Atatürk'ü Nobel Barış Ödülü'ne aday göstermesi tarihi bir gerçektir. Yunan ve Rum liderlere bu tarihi mirası hatırlatıyor ve yüzleşmeye davet ediyoruz."

Bakanlıktan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne 'Atatürk' tepkisi

Bolsonaro: Beni iktidardan ancak tanrı indirebilir

 

Pegasus Ağustos ayı yolcu rakamlarını açıkladı

 

Afganistan'dan kaçan Gani ilk kez konuştu: Mecburdum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş09 Eylül 2021 08:48

    Tekrar denize dökme zamanı geliyor anlaşılan.!Tamamınımı alsak acaba ada'nın.!!

  • Türkoğlutúrk09 Eylül 2021 09:33

    Önce içerden başlasak diyorum,devrim karşıtı takunyalilar kudurdu.

  • Türkoğlutúrk09 Eylül 2021 07:01

    Bizdeki Atatürk düşmanlarının kim olduklarını iyi öğrenin,Yunan galip gelseydi diyenlerin ve onu ziyaret edenlerin kimler olduklarını hatırlayın.sende hatırla ahmet.efendin kimler öğren.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ08 Eylül 2021 22:51

    ULU ÖNDER ATATÜRK SEVMEYENLER  YANLIŞ YAPANLARA ZAMANI GELDİĞİNDE HESABINI KAT VE KAT SORARIZ.