E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden F-35 ve S-400 açıklaması---

Dışişleri'nden F-35 ve S-400 açıklaması

Dışişleri'nden F-35 ve S-400 açıklaması
26 Nisan 2019 - 11:26 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "ABD'nin F-35 konusunu tehdit olarak dile getirmesi yakışık almıyor" açıklamasında bulundu

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "ABD'nin F-35 konusunu tehdit olarak dile getirmesi yakışık almıyor" açıklamasında bulundu.

Rusya'dan S-400 alımı konusunda ise, "Bu sistemin NATO sistemlerine zarar vermeyeceğini ifade ediyoruz.. Her düzeyde önlem alınacağını söylüyoruz. 

Suriye'de güvenli bölge hakkında ise Aksoy, "Önceliklerimiz belli. Bölgenin kontrolü bizde olacak. PYD/YPG bölgeden uzak tutulacak" dedi.

"Fransızların bir asır önce Ermenilerin silahlandırılıp Türklerin katledilmesinde sorumluluğu var. Ermenistan sözcüsünün üslubu ve kullandığı kelimeler Ermenistan’ın henüz bir devlet geleceğine sahip olmadığını gösteriyor. Türklere inkarcı demek çağ dışı zihniyetin işaretidir. İfade özgürlüğümüzü engellemeye yönelik bir girişim. Sözcünün Erivan’daki milli arşivlerin açık olduğunu iddia etmesine rağmen bu arşivler gerçekte açık değildir. Sadece Ermeni iddialarının doğruluğunu kanıtlamaya yönelik kısımları açıktır" derken,

Çavuşoğlu'nun Irak ziyaretine ilişkin, "Bakanımız 28-29 Nisan’da Bağdat ve Erbil’i ziyaret edecek. Bakanımızın Irak’ın farklı bölgelerini ziyaret edecek olması Irak’ın tamamına verdiğimiz önemi gösteriyor. Bakanımız ziyaret çerçevesinde Irak Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Dışişleri Bakanı, IKBY Başbakanı, Başbakan Yardımcısı ve Güvenlik Konseyi Başkanı ile görüşecek. Terörle mücadele, güvenlik ve ekonomi konuları olmak üzere ikili ilişkilerimiz ele alınacak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)