E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBelçika mahkemesinin skandal kararına Dışişleri'nden kınama---

Belçika mahkemesinin skandal kararına Dışişleri'nden kınama

Belçika mahkemesinin skandal kararına Dışişleri'nden kınama
04 Kasım 2016 - 01:31 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, Belçika'da terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında 36 kişinin yargılandığı davada verilen kararı kınadı.

Belçika'da PKK terör örgütüne yönelik Federal Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonunda Ceza Mahkemesi'ne sevk talebi Brüksel Asliye Mahkemesi'nce "Türkiye'de PKK terörü değil, silahlı mücadele var" denilerek reddedildi. Dışişleri Bakanlığı mahkemenin kararını kınadı. 

Brüksel Asliye Mahkemesi, Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinde yer alan ve Belçika’nın da terör örgütü olarak tanıdığı PKK ile bağlantılı bir davada tartışma yaratacak bir karar aldı. 

Mahkeme, 36 kişi ve kurum hakkında terör faaliyetleri suçlamasıyla açılan bir davada takipsizlik kararı verdi. Karara gerekçe olarak ise ‘Türkiye’deki durumun silahlı bir mücadele kapsamına girdiği, bu nedenle de terör yasaları kapsamında yargılama yapılamayacağı’ gösterildi.

TEMYİZ YOLU AÇIK

Belçika Federal Savcılığı, terör faaliyetleri, hürriyetten yoksun bırakma ve ölüm tehdidinde bulunma suçlamalarıyla PKK bağlantılı bazı kişi ve kurumların ceza mahkemesine çıkarılmasını talep etmişti. Mahkemenin kararı bu yolu geçici olarak kapatmış olsa da temyiz yolu açık. Yargı kaynakları Federal Savcı’nın bu opsiyonu kullanmasını beklediklerinin altını çiziyor.

Dava kapsamında yargılanması talep edilenler arasında PKK’nın Avrupa yapılanmasının önemli isimlerinden Kongra-Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar ve KNK Yürütme Kurulu üyesi Adem Uzun gibi isimler de yer alıyor.

DIŞİŞLERİ KINADI

Dışişleri Bakanlığı'ndan Belçika'da süren PKK davası hakkında yapılan yazılı açıklamada, "Belçika’da yerleşik PKK terör örgütü ile iltisaklı 36 özel ve tüzel kişiye karşı Belçika Federal Savcılığı tarafından başlatılan ve 2010 yılından bu yana süren soruşturmada yetkili Soruşturma Dairesinin, Federal Savcılığın davanın Ceza Mahkemesine sevkine yönelik talebini reddettiği öğrenilmiştir" ifadesine yer verildi.

Bu kararın, terörle mücadelede ilkesiz bir tutumun ve PKK terör örgütünün bugüne kadar Belçika'da rahatça faaliyet gösterebilmesine imkan sağlayan zihniyetin açık ve yeni bir göstergesi olarak değerlendirildiği belirtilen açıklamada, karar kınandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dikkat04 Kasım 2016 12:17

    Fransa ve Almanya, Anglosakson Yahudi ittifakının uşağıdır. Belçika tam uşağıdır. Belçika, Amerikanın arka bahçesidir. Batılı ülkeler söyleyemeyeceği sözleri Belçika gibi aşağılık ülkeye söyletirler. Amerikan şirketlerinin Avrupa merkez ofisleri Belçikadadır. Almanya, Avrupayı ele geçirdi, şimdi eli Kanadaya uzandı ama Almanya askeri güç olamaz. Amerika rahat ve para basma yetkisi onda. Almanya, Türkiyeyi doğu Avrupada rakip gördüğü için sevmez. Amerika bize yüklenirse Almanyada hemen bize yüklenir bakınız Ermeni soykırımı yasa tasarısı. İranın 25.000 şii afgan ve pakistanlı savaşçısı Suriyede Esadı korumak için savaşıyor. Rusya, Suriyede "federasyon" olmayacak dedi. İsrail çok rahatsız. Irak, Amerikanın. Musul'da ikinci İncirlik kurulacak ama denize çıkışı yok. İran ve Rusya engelliyor. 3.Dünya savaşı başladı. Türkiye kabak gibi ortada kaldı. Hiçkimse Türkiyeye güvenmiyor. Mavi akım gazı kesilmesin diye Ukraynayı pas geçecek Türk akımını kabul etmek zorunda kalındı.

  • mali04 Kasım 2016 07:48

    AB nin başkenti artık Türkiye'ye zarar veren her türlü oluşumun destek bölgesi oldu. Asala nasıl bittiyse bunlarında üstesinden gelinecektir.