E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden AB'ye: Siyasi saikli eleştirileri kabul etmiyoruz---

Dışişleri'nden AB'ye: Siyasi saikli eleştirileri kabul etmiyoruz

Dışişleri'nden AB'ye: Siyasi saikli eleştirileri kabul etmiyoruz
07 Mayıs 2019 - 09:29 borsagundem.com

AB yetkilileri İstanbul'da seçimlerin tekrarlanmasının seçim güvenilirliğini tehlikeye attığını belirtti, Dışişleri eleştirileri kabul etmedi.

Avrupa Birliği kurumlarından yetkililer İstanbul'da seçimlerin tekrarlanması kararının seçimlerin güvenilirliğini sarstığı değerlendirmesinde bulunurken, Dışişleri Bakanlığı eleştirileri kabul etmediğini ve Türkiye'nin demokratik olgunluğunu kanıtlamış bir ülke olduğunu bildirdi. 

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri kararının Türkiye'de iktidarın seçimler aracılığıyla demokratik değişimine yönelik güvenilirliğin sonu demek olduğunu belirtti. 

Kati Piri Twitter'da dün gece yaptığı açıklamada, "Erdoğan yenilgiyi kabul etmiyor ve halkın iradesine karşı çıkıyor. AK Parti İstanbul seçimlerini tekrarlanması için YSK'ya baskı yaptı. Bu, Türkiye'de iktidarın seçimler aracılığıyla demokratik değişimine yönelik güvenilirliğin sonu demek" dedi. 


Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland İstanbul seçimini iptal ve yenilenmesi kararının, "seçmenlerin güvenine ciddi şekilde zarar verme potansiyeli olduğu" uyarısını yaptı. Jagland, sözcüsü Daniel Holtgen aracılığıyla dün gece Twitter'da yaptığı açıklamada, "Adil ve özgür seçim için gerekli 
şartlar, seçim gününden önce sağlanmak zorunda, seçim gününden 
sonra değil" dedi. 

"Yabancı muhataplarca yapılan siyasi saikli eleştirileri kabul etmiyoruz"

Bu eleştirilere cevap veren Dışişleri Bakanlığı, dün geceki yazılı açıklamasında, "Herkesin, hukuk çerçevesinde alınan bu karara saygı göstermesi gerekir. Kararla ve YSK ile ilgili olarak bazı yabancı muhataplarca yapılan siyasi saikli eleştirileri kabul etmiyoruz" denildi. 


Açıklamada, "Türkiye demokratik olgunluğunu kanıtlamış bir ülke olup, bağımsız YSK'nın aldığı bu karar, seçmen iradesinin tereddütsüz tecellisinin sağlanmasına yöneliktir" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yeni Türkiye07 Mayıs 2019 15:05

    Siz gidin Sarı Yelekliler ile ilgilenin... Yoksa sizi de ezer geçeriz. ha ha ha  

  • pazarci07 Mayıs 2019 13:53

    Turk,un guclenmesini istemeyen dis guclerin TC icindeki yalakalari ya seve seve yada seve seve kabulleneceksiniz,burasi Turk Vatani ve ilelebet boyle kalacak....

  • Kamil07 Mayıs 2019 13:40

    Demokratik olgunluk derken

  • fatih istanbul07 Mayıs 2019 12:32

    AVRUPA  GALLEŞ İKİ YÜZLÜ  MISIRI  FİLİSTİNİ  SURİYEYİ  LİBYAYI IRAKI  YEMENİ SUDANI  BÖLDÜLER  PARÇALADILAR  SÖMÜRÜYORLAR  ŞİMDİ  İRAN  VENAZUELLA  TÜRKİYE  HEDEFTE   İÇİMİZDE  BUNLARIN  HAYRANLARI DESTEKÇİLERİ  VAR İSTANBULDA  SEÇİMDE YAPILAN BUKADAR  PILANLI  YOLSUZLUK  TEK BAŞINA  CHP  NİN  YAPA BİLECEĞİ  BİR  İŞ DEYİL BU  İŞTE  AMERİKA  İSRAİL  AVRUPA  ERMENİSTAN  SUDİ ARABİSTAN MISIR  BİRLEŞİK ARAP ÜLKELERİ  PKK   PYD   SOL MİLİTAN  TÖRERİST  ÖRGÜTLER  VAR . FÖTE  TÖRÖR ÖRGÜTÜ  VAR  .TAKKE  DÜŞTÜ  KEL GÖRÜNDÜ 

  • Yeni Türkiye07 Mayıs 2019 12:19

    Vah Alamanlar vaaaaahhhhhh. ÇOk üzüleceksiniz çoookkkk...

  • pazarci07 Mayıs 2019 09:55

    ortada bir haksizlik/yolsuzluk var giderilmeye calisiyor,gel gor ki chp destek verip kendini temizleyecegi halde hakaret yapip ve yosuzlugun olmadigi savunuyor,isin ilginc yani bugun chp ye destek veren dis gucler darbe zamaninda bastaki hukumeti destek vermediler acik ve net bunu bes yasindaki cocuk dahi olsa anlar tabiki tarafsiz pencereden bakilirsa,beyinleri yikanmis/kirayi verilmis TC dusmanlarinin penceresinden bakilmassa.......

  • erg07 Mayıs 2019 12:20

    Pazarcı vs...Bu modeller böyle,hatalı üretim...Böyleleri fazla.Ve kullanıyorlar...

  • Catih Faner07 Mayıs 2019 11:47

    Pazarcı sana cevaben yazdığım yorumlar yayınlanmıyor, anladın sen onu ;) 

  • Alaattin CIMBIZ07 Mayıs 2019 10:55

    Git 2.50 liralık tavuk dönerini yiyebilirsin ve bir ayran içebilirsin hak ettin pazarci