E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden ABD'ye SDG tepkisi---

Dışişleri'nden ABD'ye SDG tepkisi

Dışişleri'nden ABD'ye SDG tepkisi
03 Ağustos 2020 - 12:01 borsagundem.com

Dışişleri, SDG'nin ABD'li bir şirketle yaptığı duyurulan petrol anlaşmasını, uluslararası hukuku hiçe sayan, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, birliğine ve egemenliğine kasteden ve terörizmin finansmanı kapsamına giren bir adım olarak niteledi

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de SDG adını kullanan terör örgütü YPG/PKK'nın, Suriye'nin kuzeydoğusundaki topraklarda petrol çıkarmak, işlemek ve ticaretini yapmak üzere ABD'de yerleşik "Delta Crescent Energy LLC" adlı şirketle sözleşme imzaladığının basında yer aldığı belirtildi.

YPG/PKK terör örgütünün bu adımla Suriye halkının doğal kaynaklarına el koyarak bölücü gündemini ilerletme emelini açıkça gözler önüne serdiği vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Suriye'nin doğal kaynakları Suriye halkına aittir. ABD'nin uluslararası hukuku hiçe sayan, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, birliğine ve egemenliğine kasteden ve terörizmin finansmanı kapsamına giren bu adıma destek vermesini esefle karşılıyoruz. Hiçbir meşru saikle gerekçelendirilemeyecek olan bu tasarruf asla kabul edilemez."

ABD'li petrol şirketi terör örgütü SDG ile anlaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • r03 Ağustos 2020 17:56

    düya titrei, avrupa korktu abd rusya geri adıma ttı 90 bin kişilik ordu suriyeye girdi ne oldu ? pkk güçleri ile abd anlaştı petrol çıkartmaya başladı... ıyun kurucu dunya devletlerine diz çöktüren reis ayasofyada kuran okusun. Deavm sınırsız yetkilerle reisimiz 86 yıllık özlemleri bitirdi. nasıl olsu ? cumhur sistemi sayesinde... aferin devam ; )

  • ZELİHA KARAKAŞLI03 Ağustos 2020 22:48

    amma cahil ve vatanhainleri gibi konuşmusun.sen ye içde bu sisteme dua et.eğer eğer başımızda RTE ve BAHÇELİ olmasa şuan ülke cart diye ikiye bölünmüş idi.

  • Kabul Müdürü03 Ağustos 2020 14:17

    Kabul edilemez dediysek sorun yok.

  • Bika03 Ağustos 2020 12:29

    Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olmak, Suriye'de iç savaş çıkınca Suriye bizim iç meselemiz dememeyi gerektirirdi.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU03 Ağustos 2020 14:32

    abd cumhuriyet kurulduğundan beri fetö denilen bir oluşumla tüm kurumlarımıza mit, TSK , yargı hemen hemen tüm kurumlarımıza sızmış idi.15 temmuzda RTE ve halkın direnci ile ancak bu pislikleri temizledik.ilk defa hükümet sebest kaldı.bu işler öyle kolay şeyler değil.ama bugüne kadar ki tüm ülkemizdeki tüm pislikleri ve şehitlerimizi yapan abd olup, bunları normal karşılamaktayım.bence bir halt olmaz.ben hükümetin yerinde olsam fırat ın tüm sularını keserim ve abd gitsin uçak ve tırlar ile su getirsin.gayet basit.