E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden ABD'ye F-35 tepkisi---

Dışişleri'nden ABD'ye F-35 tepkisi

Dışişleri'nden ABD'ye F-35 tepkisi
18 Temmuz 2019 - 00:22 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye F-35 tepkisi geldi. Açıklamada "ABD’yi stratejik ilişkilerimizde onarılmaz yaralar açacak bu hatadan geri dönmeye davet diyoruz" denildi

Dışişleri Bakanlığı, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) Türkiye'yi F-35 programından çıkartmasının ardından bir açıklama yayımladı.

"Bu tek taraflı adım müttefiklik ruhuyla bağdaşmadığı gibi hiçbir meşru gerekçeye de dayanmamaktadır" denilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

Beyaz Saray ve ABD Savunma Bakanlığı bugün (17 Temmuz) , S-400 hava savunma sistemini tedariğimizden dolayı ülkemizin F35 programından çıkarılacağını açıklamıştır. 

Bu tek taraflı adım müttefiklik ruhuyla bağdaşmadığı gibi hiçbir meşru gerekçeye de dayanmamaktadır. 

F35 programının ana ortaklarından olan Türkiye’nin programın dışında bırakılması adil olmadığı gibi, S-400 sisteminin F-35’leri zaafa uğratacağı iddiası da geçersizdir. Bu konuda NATO’nun da katılacağı bir çalışma grubu kurulması teklifimizin karşılıksız bırakılması ABD tarafındaki önyargının ve meseleyi iyi niyetle kendi boyutları içinde çözme iradesinin eksikliğinin en bariz göstergesidir.

ABD Türkiye’nin dostluğuna verdiği önemi sadece söylemle değil, eylemle ve özellikle de terör örgütleri DEAŞ, PKK/PYD/YPG ve FETÖ ile mücadelede göstermelidir. 

Sayın Cumhurbaşkanımız ile Başkan Trump arasında Osaka’da gerçekleştirilen G-20 Zirvesi sırasında yapılan görüşmede ortaya konan anlayışa her düzeyde sadık kalınması bu bakımdan büyük önem taşımaktadır. 

ABD’yi stratejik ilişkilerimizde onarılmaz yaralar açacak bu hatadan geri dönmeye davet diyoruz.

Pentagon: Türkiye F-35 programında askıya alındı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ayhan arpat18 Temmuz 2019 17:25

    Zaten geveleyip duruyorlardı önemli değil bana göre uçak tek motorlu hem yavaş hem manevra kabiliyeti çok düşük beş para etmez neyseki bunada şükür kötü komşu adamı mal sahibi yapar bizde zaten bir uçak projesi var nasip olursa 2023 te cikacak 2027 gibi hava kuvvetlerine teslim edilecek daha öncede kobra helikopter vermediler bizde atagi yaptık kötumu oldu hiç olmassa bizim bari

  • gobel6618 Temmuz 2019 11:55

    Anlayan için çok sert bir açıklama. Bu açıklamanın arkasından çok radikal adımlar geliyor haberiniz olsun.  NATO genel sekreterinin hemen açıklama yapmasının nedeni de bu durumu öngörmesidir. Türkiye'nin F-35 alması zaten anlamsızlaşmıştı çünkü ortağı olduğumuz uçağı şantaj olarak kullanan ülke, uçağı aldığımızda her fırsatta F-35 lojistik desteğini şantaj  olarak kullanacaktır. Politikacılar da bunu bildiği halde hukuki hakların kadük  olmaması için uçak üzerinde ısrar ediliyor. 

  • K18 Temmuz 2019 01:46

    Bu ahlaksız insanlarla bütün ilişkilerimizi durdurma zamanı gelmiş ve geçmiştir. Türk devleti asil duruşunu sergilemeli artık

  • B.A18 Temmuz 2019 01:14

    PATRIYOT VERMEDI DIYE OBAMAYA YÜKLENEN ABD F35 PROĞRAMINDAN ÇIKARILDINIZ DİYOR. RUS SU57 ALINDIĞINDA BİZİM HATAMIZ DERLERMİ DİYE MERAK ETTİM.

  • Metin18 Temmuz 2019 00:48

    Bu bir yaptırımdır.buna mukabil bizimde aynı oranda karsı bir yaptırım kararı alınmasıdır.bu bence ya kürecikdeki radar yada münbiç dahil fıratın dogusu derhal sözü edilen derinlikde güvenli bölge ilan edilmelidir.haaa incirlik falan demeyin o çokkk ileri safha cünkü arkası karşılıklı düşman ilan edilmektir.

  • Okie Dokie18 Temmuz 2019 00:45

    Yarın borsa taban yapar bence. İyi ki tüm malları akıtmışım tam da zamanında KY'ye ılık ılık yumuşak yumuşak.

  • Tespit18 Temmuz 2019 00:34

    Bakalım yarın ne olacak trump çıkıp bu yanlışı düzeltmeli yoksa abd ile aramız iyice bozulacak...