E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden ABD'nin yerel seçim açıklamasına tepki---

Dışişleri'nden ABD'nin yerel seçim açıklamasına tepki

Dışişleri'nden ABD'nin yerel seçim açıklamasına tepki
03 Nisan 2019 - 02:52 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, “Hiçbir ülkenin, hukuk ve demokrasiden uzak şekilde başka bir ülkenin seçim sonuçlarına müdahale etme ve kendisini sonuçların meşruiyet kaynağı olarak görme yetkisi yoktur” ifadesini kullandı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün Türkiye'de 31 Mart'ta yapılan seçimlerle ilgili açıklamasına Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'nin açıklamalarıyla ilgili, "Hiçbir ülkenin, hukuk ve demokrasiden uzak şekilde başka bir ülkenin seçim sonuçlarına müdahale etme ve kendisini sonuçların meşruiyet kaynağı olarak görme yetkisi yoktur. Antidemokratik yaklaşım ve alışkanlıklar hiçbir şekilde Türkiye'nin demokratik olgunluğunu gölgeleyemez" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. 31 Mart yerel seçimleri de demokratik ve şeffaf bir ortamda barış ve huzur içinde gerçekleşmiştir. Seçmen iradesinin tam olarak sandık sonuçlarına yansıması esastır ve bu çerçevede gösterilen hukuki ve demokratik mücadeleye herkes saygı göstermelidir.

Seçimlerin meşruiyet kaynağı halkın iradesidir. Bu iradenin sandıkta ne şekilde tecelli ettiğini tespit edecek, itiraz süreçlerini değerlendirecek ve sonuçlandıracak olan da Yüksek Seçim Kurulu’dur.

Hiçbir ülkenin, hukuk ve demokrasiden uzak şekilde başka bir ülkenin seçim sonuçlarına müdahale etme ve kendisini sonuçların meşruiyet kaynağı olarak görme yetkisi yoktur. Antidemokratik yaklaşım ve alışkanlıklar hiçbir şekilde Türkiye’nin demokratik olgunluğunu gölgeleyemez.

Türk halkı 31 Mart yerel seçimlerinde yüksek katılım oranı ile demokrasiye olan bağlılığını ortaya koymuştur. Öte yandan, Türk halkının istikrar ve güvenden yana tercihi de sandıktan çıkan sonuçlarla tescillenmiştir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN03 Nisan 2019 10:31

    TERÖRİST İSRAİL İLE TERÖRİST ABD DÜNYANIN BAŞINA BELA EŞKİYALAR BİZE DEĞİL KENDİNİZE BAKIN

  • tv03 Nisan 2019 09:47

     tranp önce önündeki kemige baksın bir ülke düşününki israillin  dediginden çıkmıyor eee bu amerikan vatandalarının hakkını  yemiyormu bunlarında nası bir vatandaşları varki ya sen neden bizim vergilerimizle israili tıllardır kolluyorsun demiyor  (6)  (6)  (6) 

  • sümey03 Nisan 2019 09:09

    abd haklı,boşuna konuşmayın

  • Aslı03 Nisan 2019 07:16

    Abd’de Bush seçildiğinde Florida’da oylar komple 3 kez sayılmıştı.

  • Seykun03 Nisan 2019 06:41

    Amerika Bush seçildiğinde oyları kaç kere tekrar saydığını hatırlasın önce.

  • nihat03 Nisan 2019 05:15

    ulan pvbg. venezzuella nı sandın burayı.   O bunak haşhaşiyi de senin demokrasini de hamburger niyetine köpekler bile yemez.

  • Bayram03 Nisan 2019 03:38

    Birbirine yakın sonuç çıkan yerleşim birimlerinde , sandıkların tekrar sayılmasını istemek her partinin hakkıdır.1 oyla bile sonuçların değişebildiği unutulmamalıdır.varsa yanlışlıklar düzeltilir.Bu işler bütün partilerin temsilcilerinin gözüönünde yapılır ve sağlıklı sonuca ulaşılır.Dürüstlük,hak hukuk eşitlik tüm insanlarımız ve partilerimiz için geçerlidir.devletin var oluş sebebi bu şekildedir.