E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden ABD Senatosu'nun Türkiye'ye yaptırım içeren kararına tepki---

Dışişleri'nden ABD Senatosu'nun Türkiye'ye yaptırım içeren kararına tepki

Dışişleri'nden ABD Senatosu'nun Türkiye'ye yaptırım içeren kararına tepki
17 Aralık 2019 - 22:23 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "ABD Senatosu'nda kabul edilen 2020 yılı Ulusal Savunma Yetki Yasası taslağında ülkemize karşı hasmane unsurlar yer almaktadır." denildi

Dışişleri Bakanlığı, ABD Temsilciler Meclisi’nde ve Senatosu’nda kabul edilen 2020 yılı Ulusal Savunma Yetki Yasası taslağına ilişkin açıklama yaptı.

Dışişleri’nden yapılan açıklamada, “ABD Temsilciler Meclisi’nde ve Senatosu’nda kabul edilen 2020 yılı Ulusal Savunma Yetki Yasası taslağında ülkemize karşı yine hasmane unsurlar yer almaktadır. Türkiye’ye düşman çevrelerin etkisiyle iç siyasi hesaplaşmaların peşinde koşan Kongre üyeleri, ABD ile ilişkilerimizin iyileştirilmesi vizyonuna zarar vermeye devam etmektedir. Bu yasa çerçevesinde ülkemizin tüm yükümlülüklerini yerine getirdiği F-35 programına katılımının haksız bir şekilde engellenmesi, S-400 tedariğimizle ilgili olarak ülkemize yaptırım çağrısının yinelenmesi, benzer şekilde yasada TürkAkım projesine de yer verilmesi, Kongre’nin egemen bir devlet olarak aldığımız kararlara karşı saygısızlığının ve akıl dışı hasmane tutumunun sürdüğünü göstermektedir” denildi.

Açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

“Kıbrıs Adası’na uygulanan ABD silah ambargosunun GKRY’ye yönelik olarak kaldırılması teşebbüsleri ise Ada’daki çözüm çabalarına sekte vurmaktan ve tehlikeli bir tırmanışa yol açmaktan başka bir sonuç doğurmayacaktır. Tehdit ve yaptırım dilinin, Türkiye’yi ulusal güvenliğini sağlamak için gerekli adımları kararlılıkla atmaktan asla vazgeçiremeyeceğini bir kez daha hatırlatırız. Türkiye’nin aleyhindeki bu tasarruflara karşı gerekli tedbirleri alacağından kimse şüphe duymamalıdır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 61 osman18 Aralık 2019 11:38

    Türkün gücünü göreceksiniz kahpe abd

  • nota..18 Aralık 2019 11:35

    nota deil bence mizikenstrumanı gönderilcek bir karar bu ama malesef.. bizimkilerin açıklaması... kankam beni üzdün olacaktırr : )) 

  • 6118 Aralık 2019 11:31

    Türkün gücünü göreceksiniz kahpe abd

  • Pepe çok üzülüyo..18 Aralık 2019 11:14

    Kararı derinden hissettim... Ben ve mevkidaşlarım çok üzüldük.Çok ü-züü-lüü-yorr--ruzz... Pepe bugün üzgün : )) Çok üzülüyor.... 2 ekmek aldım. biri küçük biri büyük... neyseki zam gelmemiş... 

  • Ali18 Aralık 2019 07:53

    At hırsızlarının tek bildiği tehdit keşke Abd Türkiye savaşı çıksada kızılderili kardeşlerimizin intikamını alsak..

  • Türkoğlutürk 18 Aralık 2019 08:24

    Öyle deme, birilerini üzme. Abd de yatırım yapan üstelik milyon dolarlık, kim bilmiyormusun.

  • Kaçkar KAPLANI18 Aralık 2019 08:15

    ABD-Türkiye savaşı çıksa tüm dünyayla düşman oluruz. Adamlar kendi ülkesinin yanında neredeyse tüm ülkelere üs kurmuş. Saldırdığında o ülkelerden saldıracak ve dolaysıyla biz ABD nin yanında o ülkelere de savaş açmış sayılacağız.

  • eee17 Aralık 2019 22:52

    esheple kıyanıp... derindneüzülen bir verkil yok mu ? nerede o delikanlı bakanlar ? esad oldumu 7/24 konuşan delikanlı bakanlar.. ABD olunca susuyor.. mallarını mı  var ABd de... mülkunuzü çocunuz mu oluyor ? nedne ABd olunca süt dökmüş kedi ? yunan aynı yasayı yapsa bayrak elinde sallar konuşurdular : ))) aabd olunca süt dökkmüşl kedi...

  • muhaha18 Aralık 2019 11:39

    ahaha Cx senin kına çök şahane, yıkayınca çıkıyor herhlde. hint kınası yaktırmışsın.. 15 temmuzdan önce kınalı.. 15 temuzda yıkandı ve çıktı kına.. kınazsız  : )) ahahah 

  • Türkoğlutürk 18 Aralık 2019 08:25

    Onlardan birileri abd askerine secde ettiğini itiraf etmiş, birileri abd in türkiyeyi parçalama projesine destek vermişti.

  • Cx18 Aralık 2019 00:54

    Sen de kina yak

  • yahşi17 Aralık 2019 22:36

    sıtmalandı bunlar yine gidin efendilerinizden yeni talimatları alıp gelin belki cds ler 200 ün altına gelir. daha yapacağımız çok işler var kanal manal mavra dobrovski. bu saatten sonra hayal meyal falan filan inter milan.