E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden ABD Büyükelçisi'ne tutuklama yanıtı---

Dışişleri'nden ABD Büyükelçisi'ne tutuklama yanıtı

Dışişleri'nden ABD Büyükelçisi'ne tutuklama yanıtı
05 Ekim 2017 - 20:34 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Müftüoğlu, “Terörle bağlantılı suçlardan gözaltına alınan ve bilahare tutuklanan sözkonusu kişi ABD Konsolosluğu'nun kayıtlı personeli değildir” dedi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, ABD Büyükelçiliğince yapılan açıklamaya ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi: “ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinin M.T. isimli vatandaşımızın tutuklanması üzerine bir açıklama yayımladığını görüyoruz. Açıklamada, M.T.’nin ABD İstanbul Başkonsolosluğu ‘yerel çalışanı’ olduğu iddia edilmektedir. 25 Eylül 2017 tarihinde terörle bağlantılı suçlardan gözaltına alınan ve bilahare tutuklanan sözkonusu kişi ABD Konsolosluğu’nun resmi listesinde kayıtlı personeli olmadığı gibi, herhangi bir diplomatik veya konsüler bağışıklık sahibi de değildir.”

GKRY’nin New York’taki temsilcisinin BM Genel Sekreteri’ne gönderdiği mektuba ilişkin açıklama
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, GKRY’nin New York’taki temsilcisinin BM Genel Sekreteri’ne gönderdiği mektuba ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi: “Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin New York’taki temsilcisinin, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne 3 Ekim tarihinde gönderdiği mektup, S/2017/831 simgesiyle BM Güvenlik Konseyi belgesi olarak yayımlanmıştır. Sözkonusu yönetime ilişkin tutumumuz ve bu yönetimi tanımadığımız bilinmektedir. Bu itibarla, anılan mektubun ülkemiz açısından hiçbir değeri veya geçerliliği bulunmamaktadır. Mektupta yer alan asılsız iddiaların da bu çerçevede dikkate dahi alınması sözkonusu olmayacaktır. Mektupta Ada’yla ilgili olarak dile getirilen görüşlere ise, Rum yönetiminin gerçek ve tek muhatabı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamlarınca gerekli yanıt verilecektir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Özhan Özkan05 Ekim 2017 22:38

    Çok komik yaaa. Gene oy hesabı ve bakın biz akp olarak Anerika konsolosluğu çalışanını bile tutukluyoruz mesajı verilmek isteniyor. Sen önce rüşvetçi Rıza Zarrabı akladın Türkiye'de. Ama ilahi adalet Abd de onu buldu ve hapse attı. Şimdi eski bakan Çağlayan korkusundan evinden bile çıkamaz.