E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a diyalog çağrısı---

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a diyalog çağrısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a diyalog çağrısı
06 Aralık 2020 - 20:05 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Yunanistan Türkiye ile ikili meselelerini başkalarından medet umarak değil, ancak Türkiye ile masaya oturarak, iş birliği ve diyalog ile çözebilir" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunan basınında Türkiye'nin AB Zirvesi öncesinde Ege ve Akdeniz’deki askeri faaliyetlerini artırdığına dair çıkan haberlere ilişkin yöneltilen soruya cevap verdi.

DHA'nın haberine göre, bu konuda çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu vurgulayan Aksoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Aksine Yunanistan 20 Ekim 2020 tarihinden itibaren yayınladığı '11 NAVTEX' ve '12 NOTAM' ile Ege ve Doğu Akdeniz’de 24 askeri faaliyet yapacağını duyurarak bölgede kışkırtıcı ve gerginliği artırıcı askeri faaliyetlerine devam etmektedir. Yunanistan askeri konularda da diyalog kanallarını kapalı tutmakta, NATO Genel Sekreteri’nin ayrıştırma inisiyatifinin ilerletilmesini önlemektedir. Nitekim, Yunanistan 9 Ekim 2020 tarihinden bu yana NATO Askeri Makamlarınca tertiplenmesi planlanan toplantılara da katılmamaktadır. Yunanistan Türkiye ile ikili meselelerini başkalarından medet umarak değil, ancak Türkiye ile masaya oturarak, iş birliği ve diyalog ile çözebilir."

Türk İHA'ların sayısı 45 bine ulaştı

Yerli aşıda faz 2 çalışmaları başlayacak

 

'Petrol, aşılama bitene kadar yükselmez'

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk07 Aralık 2020 09:03

    Çiller diyalog çağrısı ile uğraşmadan kardak kayalıkların a çıktı.bunlar diyalog diye diye ,şimdi maaşlı maşalar yine saldırıp bu seferde savaş çığırtkanlığı ile suçlayacaklar.bahane bulmada üstlerine yok tıpkı yalancılık ve beveriksizlikleri gibi.suriyeden sanduka kaçırmakla öğünürler,Kıbrıs fatihini beğenmezler.

  • pazarci06 Aralık 2020 22:15

    rumu/yunani s,sen senden iyisi olmaz

  • serok agopyan06 Aralık 2020 21:21

    yunanlı komşularımız haklı olduğu için bu barış çubuğunu tüttürmezler ,haklı olarak.

  • Seroka çakıcı06 Aralık 2020 23:21

    .... mısın sen yoksa küfür hoşuna mı gidiyor sapkın

  • Büyük osmanlı06 Aralık 2020 20:44

    Yunan barıştan anlamaz sen el uzatma silah uzat

  • Türkoğlutürk07 Aralık 2020 09:05

    Onu yapmak için türkmilliyetçisi olman lazım,Yunan devleti Osmanlı'nın sayesinde kuruldu,aç oku tarihi.birde şu coğrafyayı okullarında yasaklayan Osmanlı padişahı kimdir.