E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri Bakanlığı'ndan, Muhsin Fahrizade suikastine kınama---

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Muhsin Fahrizade suikastine kınama

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Muhsin Fahrizade suikastine kınama
29 Kasım 2020 - 08:10 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, İranlı bilim insanı Muhsin Fahrizade'nin silahlı saldırı sonucu vefat etmesinden, Türkiye'nin duyduğu üzüntüyü dile getirerek, işlenen cinayeti kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İranlı bilim adamı Muhsin Fahrizade'nin Tahran'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduk. Bu menfur cinayeti kınıyor, İran hükümeti ile merhumun ailesine başsağlığı diliyoruz" denildi.

Türkiye'nin, bölgede barış ve huzuru bozmaya çalışan her türlü girişime, faili ya da hedefi kim olursa olsun terörizmin her türüne karşı olduğu bildirilen açıklamada, "Bu doğrultuda, söz konusu eylemi gerçekleştirenlerin açığa çıkarılmasının ve adalet önünde hesap vermelerinin sağlanmasını temenni ediyor, tüm tarafları sağduyu ve itidal içinde hareket etmeye, bölgede tırmanmaya yol açacak girişimlerden kaçınmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

İran'ın ünlü nükleer fizikçisi öldürüldü. Tahran'da İsrail'e büyük öfke

 

Ruhani, İsrail'i suikast düzenlemekle suçladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Anlayın29 Kasım 2020 09:16

    Ey iran sünni şii ayrıştırmasıyla uğramayı bırakın.bak israil fetö pkk aracılığıyla bizim aselsandaki mühendislerimizi nasıl şehit ettiyse şimdi size aynısını yapmakta. uyanın bu coğrafyanın en büyük düşmanı israildir.

  • sco29 Kasım 2020 15:24

    iyi de zaten iranın burda ne gibi bi ayrıştırması var ki.israil suçlanıyo suikasti onlar yaptı diye zaten.kimse kimsenin i. işlerine karışamaz ki