E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri Bakanlığı'ndan Macron'a sert tepki---

Dışişleri Bakanlığı'ndan Macron'a sert tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan Macron'a sert tepki
19 Nisan 2019 - 21:44 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Macron'un terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG güdümündeki sözde SDG heyetini kabul etmesini kınıyoruz" denildi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Sözde “Suriye Demokratik Güçleri” heyetini kabul etmesiyle ilgili açıklama geldi.

İşte Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Sözde “Suriye Demokratik Güçleri” heyetini babulü hakkındaki soruya cevabı:

"SON DERECE YANLIŞ BİR ADIM"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG güdümündeki sözde “Suriye Demokratik Güçleri” (SDG) heyetini kabul etmesini kınıyoruz. Terör örgütü uzantılarına suni meşruiyet kazandırmaya yönelik bu teşebbüs müttefiklik ilişkileriyle bağdaşmayan son derece yanlış bir adımdır.

Suriye’nin siyasi birliğini ve toprak bütünlüğünü hedef alan gündemlerin ilerletilmesine müsaade edilmemesinin önemini ve Türkiye’nin milli güvenliğini temin etmek için gerekli gördüğü önlemleri almaktan çekinmeyeceğini tekrar hatırlatıyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • JBT 20 Nisan 2019 23:18

    Macron.......mağdur.....kızmayın..... güzel bir kız bulun adama.... iyi olur.....

  • ALAATTİN CAMGÖZ20 Nisan 2019 17:16

    fransaya almanya ya abd ye sözle cevap ermek boşuna .asıl cevabı fransanın almanya nın abd nin yaptıkları otomobilleri ve silahları yapar isek asıl cevabı o zaman veririz.yoksa bunlar boşuna.chp lideri ne diyor ben otomobil yapmayacağım bu ülkelerin kölesi olacağım diyor.

  • Hayri20 Nisan 2019 09:28

    YPG lideri Salih Muslimi Ankarada devlet töreni ile karşılarsanız, olacağı bu

  • Cudi boss20 Nisan 2019 08:10

    İçimizden macronu alkışlayanlar var hatırlayın geçici kualisyon hükümetindeki zoraki bakan avrupada soykırım lakırdıları etti ama Türkiyye dönünce ben öyle demedim dedi

  • gnçlk19 Nisan 2019 23:35

    Tarih tekrar ediyor... geçmişe git.. taaa  Osmanlı zamanına, son evrelerine, ortadoğu, suriyede, suud lar, vahabiler... osmanlıyı bölmek, yok etmek , parçalamak adına... o günlerde ingilizler dini  vede müslüman soyundan olan etkin kişileri beliriyor, osmanlıyı araplara karşı kışkırtıyor. araplar ingiliz desteği ile, osmanlıya karşı ayaklanıp milliyetçilik akımları ile ümmet kanı dönüyor... şimdi geldi 2019 yılına..bu sefer, Türkiye düşmanı karşıtı kişileri Fransa tesbit ediyor. Türkiye topraklarınıda etkilemesini istediği nüfüslü, yada etnik kökenli kişilere kucak açıyor...Biz ne dersek diyelim Fransanın amacı çift baş, etnik köken farkı, ırk farkı gibi etkenlerle, Bölge coğrafyasının kargaşasını ve milli bilinç dışı bölünmeleri körükluyor. ilginç olan ise, vaabiler, suud kabilelerini  o yıllarda silahlandıran ingilizlerdi. şimdi fransa buralarda..

  • Hoca20 Nisan 2019 09:30

    Aynen, abdullah ocalanin akrabası YOĞ lideri Salih Muslimi Ankarada resmi devlet töreni ile Binalı karşılamıştı. Ypgye meşruiyet kazandıran bu eyleme imza atan Binaliyi halk gereken cevabı sandıkta verdi