E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri Bakanlığından kritik sığınmacı açıklaması---

Dışişleri Bakanlığından kritik sığınmacı açıklaması

Dışişleri Bakanlığından kritik sığınmacı açıklaması
28 Şubat 2020 - 13:18 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki bazı sığınmacı ve göçmenlerin Batı'ya hareketinin İdlib'deki durumun kötüleşmesi halinde sürebileceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, İdlib'deki gelişmelerin Türkiye üzerindeki göç baskısını artırdığını belirterek, "Gelişmelerden endişeye kapılan ülkemizdeki bazı sığınmacı ve göçmenler Batı sınırlarımıza doğru hareketlenmeye başlamışlardır. Durumun kötüleşmesi halinde bu risk artarak devam edecektir." dedi.Aksoy, Türkiye'deki göçmen ve sığınmacılara ilişkin Bakanlığa yöneltilen bir soruya yazılı yanıt verdi.

Çelik: Artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz

"İdlip'de yaşanan ve yüz binlerce insanın yerlerinden edilmesine neden olan son gelişmeler, ülkemiz üzerindeki mevcut göç baskısını daha da artırmıştır" ifadesini kullanan Aksoy, Türk halkı ve dünya kamuoyu tarafından yakından takip edilen bu gelişmelerin Türkiye'deki sığınmacılar ve göçmenleri de derinden etkilediğine işaret etti.

Lavrov: Erdoğan ve Putin telefonda görüştü

Aksoy, bu gelişmelerden duyulan endişeye dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Nitekim gelişmelerden endişeye kapılan ülkemizdeki bazı sığınmacı ve göçmenler Batı sınırlarımıza doğru hareketlenmeye başlamışlardır. Durumun kötüleşmesi halinde bu risk artarak devam edecektir. Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkemizin mülteciler ve sığınmacılara yönelik politikasında bir değişiklik yoktur."

Rus savaş gemileri Boğaz'dan geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • turing28 Şubat 2020 15:09

    kıvırtmalar başladı.Bunlar köle köle.Çocuklarımızda boşa öldürttürülüyor.

  • ...28 Şubat 2020 14:43

    o kadar geç kaldınız ki. şimdi o kişileri tehdit diye kullanıyorsunuz. adamlar sınırı açar mı? açmaz.

  • Raiden 28 Şubat 2020 14:07

    Yok ya göndermeyin suri kardeşleri nereye gidiyolar yer çoook ülkede...Daha korona yiyecektik.

  • ...28 Şubat 2020 13:36

    aç kapıları aç.. yeni idlibden gelenler olursa bizi tehet geçsin. 4 milyon multeci var... 2ye düşsünde, yenileri gleirse bizde kendimizi toparlama şans tanıyalım