E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e tepki ---

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e tepki
14 Mayıs 2021 - 11:59 borsagundem.com

İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırıların ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada uluslararası topluma harekete geçilmesi davetinde bulunuldu.

İsrail'in Gazze'ye saldırıların ardından Türkiye'den tepkiler ardı ardına gelmeye devam ediyor. Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Uluslararası toplumu İsrail'e karşı süratle harekete geçmeye davet ediyoruz" denildi.

Bakanlık açıklamasında, İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve bölgedeki Anadolu Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasından kısa bir süre önce AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de benzeri yönde bir tepki geldi. Ömer Çelik İsrail'in kanlı saldırılarına ilişkin açıklamasında "Netanyahu hükümeti bir suç makinesidir. Uluslararası hukuka göre işlemediği suç kalmamıştır. Adına hükümet denilen bu yapı suç ve katliam makinesi olarak hareket ediyor" dedi.

Çelik, Twitter üzerinden yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

"Gazze'ye yaptığı saldırılarla tarihte farklı coğrafyalarda utanılacak ne kadar suç varsa hepsini işlemeye devam ediyor. Gazze'ye yapılan saldırılar açık ve net şekilde Filistinlileri topyekun yok etme ve katletme saldırılarıdır. Dünyanın bu saldırganlığı durdurmaması, suç ve cinayet makinesi haline gelmiş Netanyahu hükümetinin seri katliamlara başlamasına yol açtı. Bundan, sessiz kalan ve destekleyen herkes sorumludur.

Cumhurbaşkanımızın tüm dünyayı harekete geçirme gayretleri günlerdir sürüyor. Cumhurbaşkanımız dışında dünyayı harekete geçirmeye çalışan kimse gözükmüyor. Cumhurbaşkanımızın gayreti insanlık vicdanı ve adalet için Filistinli kardeşlerimizin yanında olan en güçlü iradedir."

İsrail ordusu, Gazze’ye heryerden saldırıyor

 

BM Güvenlik Konseyi, pazar günü Filistin için                                       toplanacak

 

İsrail saldırıları, Gazze'de tarım sektörüne yaklaşık 2 milyon dolar zarar verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)