E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri Bakanlığı'ndan Hollanda'ya sert tepki!---

Dışişleri Bakanlığı'ndan Hollanda'ya sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı'ndan Hollanda'ya sert tepki!
26 Şubat 2021 - 00:38 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı: Hollanda Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen 1915 Olayları ile ilgili karar hükümsüz bir teşebbüstür.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Hollanda Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen 1915 Olayları ile ilgili verilen karara cevap verildi. Cevapta "Karar hükümsüz bir teşebbüstür" ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı, Hollanda'nın 1915 olaylarını soykırım olarak tanımaya çağıran kararı sonrası bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"BU KARARA KATILANLAR, POPÜLİSTÇE OY PEŞİNDE KOŞMAKTADIR"

"Bugün Hollanda Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen ve Hükümeti 1915 olaylarını soykırım olarak tanımaya çağıran karar, tarihi siyasi saiklerle yeniden yazma niteliğinde hükümsüz bir teşebbüstür. Meclisler tarih yazma ve yargılama mekanları değildir. Bu karara katılanlar 1915'te gerçekte ne olduğunu aramak yerine, popülistçe oy peşinde koşmaktadır.

"HOLLANDA HÜKÜMETİNDEN BEKLENTİMİZ, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN GÖZETİLMESİ"

Bahsekonu kararın imzacılarını 1948 tarihli BM Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi ile AİHM kararlarını tetkik etmeye, tarihi bir meselenin daha iyi anlaşılmasına yönelik çabaları desteklemeye davet ediyoruz. Ermenistan tarafından yanıtlanmayan Ortak Tarih Komisyonu önerimiz, bu çabaların başında gelmektedir. Hollanda hükümetinden beklentimiz, hukukun üstünlüğünü gözeten bir tutum benimsemesidir.

"GERÇEKLİKTEN KOPUK, TÜRKİYE KAŞITI KARARLAR"

Hollanda Temsilciler Meclisi'nin ise son dönemde sıkça yaptığı gibi gerçeklikten kopuk, Türkiye karşıtı kararlar almak yerine, mesaisini giderek artan ve Hollanda Türk toplumunun da günlük olarak karşı karşıya kaldığı ırkçılık, İslam ve yabancı düşmanlığı ile son olarak Hükümetin istifasına varan ayrımcı uygulamalarla mücadeleye hasretmesi daha isabetli olacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup26 Şubat 2021 06:59

    sırtım ağrıyor, şöyle sert bir tepki verseniz iyi gelir

  • vs.26 Şubat 2021 07:50

    Hollanda askerine çiğnet kendini; karakterin zaten müsait.

  • Uyan26 Şubat 2021 01:33

    Yine it dalaşına başladılar....bunları susturmanın tek yolu güçlü ekonomi tam bağımsız türkiye....

  • Geveze26 Şubat 2021 01:30

    Hollanda geçmişe o kadar gitmeye gerek yok. Srebrenica da boşnakların katledilmesini nasil izlediğinizi bu millet unutmadı. Ey milletim unutma düştüğümüz zaman bu avrupa bizlere de boşnaklara yaptıklarını aynısını yapacaklardır. Onun için sakin düşme!!!!!