E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin seyahat uyarısına sert tepki!---

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin seyahat uyarısına sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin seyahat uyarısına sert tepki!
07 Eylül 2019 - 13:35 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ülkemize yönelik olarak yayımladığı son seyahat uyarısına ilişkin açıklama yaptı

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ülkemize yönelik olarak yayımladığı son seyahat uyarısında genel olarak ülkemizin güvenlik koşullarının güçlü olmasına bağlı olumlu değerlendirmelerde bulunulmakla birlikte, Doğu ve Güneydoğu bölgemizdeki şehirlerimize yönelik tespit ve değerlendirmeler gerçekleri yansıtmamaktadır. Türkiye’nin terörle mücadelesini anlamaktan uzak olan bu yaklaşımlar, Hükümetimizin bu yöndeki kararlılığını sekteye uğratamayacaktır.

Bir seyahat uyarısının maksat ve mahiyetini aşan ifadeler içeren bu açıklamanın iyi niyetle kaleme alındığını söylemek mümkün değildir.

 
Sözkonusu açıklamada, ülkemizdeki güvenlik ortamını doğru şekilde yansıtmayan iddialar tekrarlanmakta, bir tehdit ve güvenlik açığı olduğu yönünde asılsız unsurlara yer verilmektedir.

Türkiye’nin her şehrinde vatandaşlarımız ve ev sahipliği yaptığımız misafirlerimiz huzur ve güven içerisinde yaşamaktadır.

Öte yandan, seçilmiş olmak terörü ve terör örgütlerini destekleme özgürlüğüne sahip olmak demek değildir. Ülkemiz terörle etkin şekilde mücadele etmeye kararlıdır. Terörü destekleyenlere karşı hukuki ve meşru zeminde aldığımız tedbirler de ülkemizin bu tehditle kararlı mücadelesinin tezahürüdür.

ABD makamlarını ideolojik yaklaşımdan vazgeçerek ülkemizin gerçeklerini referans almaya, aklıselim ve mantıktan uzak bu değerlendirmeyi düzeltmeye davet ediyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum.08 Eylül 2019 04:55

    Abd senin terörle mücadeleni baltalamak için bu uyarıyı yapıyor veya pkk ypg yi bize sınırdan saldırttıracak.Dikkatli olmak lazım.Sınırdan bize kim saldırırsa kesinlikle öldürün esir almak yok.Çünkü ne kadar abd ye çalışan terörist öldürülürse abd nin elinden o kadar koz alınmış olur.

  • Akıl oyunları07 Eylül 2019 20:42

    100 milyar dolarlık ticaret hedefinden sonra bu sert tepki biraz garip olmuş.

  • CAFER KILIÇ07 Eylül 2019 18:00

    abd yetiştirdiği terör hücrelerine bu haber ile  eylemi yapın diye talimat verdiğini düşünüyorum.umarım MİT ve güvenlik güçleri  engellerler.

  • KEZİBAN KARTAL07 Eylül 2019 17:59

    bu habere göre abd ve yandaşları yarından itibaren birilerine emir verdi ve büyük bir patlama ve en az 50-100 kişilik belkide ölüm terörist olayını yaptıracaklar.anlaşıldı.abd bunu ne zaman yapsa ülkede büyük bir olaylar oluyor hem de yakın tarih te .çünkü daha önce bunları hep yaşadık.

  • mzd07 Eylül 2019 14:44

    dünya tek bi devlet olsada kurtulsak-yabancılar baydı

  • bilader07 Eylül 2019 14:32

    Gecmis yillardaki benzer haberleri hatirlayin derim. ABD nezaman bu uyariyi yapsa akabinde bizde biyerler patliyor. Bende zaten bu patlamalarin kaynaginin, uyariyi yapanin ta kendisi oldugunu savunuyordum. Gorunen o ki; uzun bir aradan sonra yine basliyoruz.

  • Meto Ceto07 Eylül 2019 14:03

    Abd seyahat uyarısı ile bölgedeki ajanlarını uyarıyor. ..!! O kadar çok ajanı var ki....