E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri: ABD ile aramıza FETÖ girdi---

Dışişleri: ABD ile aramıza FETÖ girdi

Dışişleri: ABD ile aramıza FETÖ girdi
22 Mart 2019 - 14:55 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, dünya ülkeleriyle Türkiye’nin ilişki karnesini çıkardı ve faaliyet raporu yayınladı. Raporda, ABD ile FETÖ, PYD/YPG gibi konularda sıkıntılar yaşandığı, ABD’nin “Türkiye’nin beklentilerine cevap vermediği” belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın hazırladığı raporda, “15 Temmuz sonrası FETÖ’yle mücadele, ABD ile aramızda önemli bir sorun olarak ortaya çıkmıştır'' ifadesi kullanıldı. Raporda öne çıkan saptamalar şöyle:

ARAMIZA FETÖ GİRDİ
15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’yle mücadele konusu, ABD ile aramızda önemli bir sorun olarak ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda, FETÖ’nün faaliyetleriyle mücadele ve halen ABD’de bulunan örgüt lideri ile FETÖ mensubu kişilerin iadesi tarafımızdan ısrarla gündeme getirilmiş, ancak bu konularda ABD’den beklediğimiz karşılıklar alınamamıştır.

YPG’DE DE UYUŞMUYORUZ
ABD’nin Suriye’de PYD/YPG ile sürdürdüğü işbirliği de ABD ile aramızdaki ikinci bir uyuşmazlık konusu olmuştur. Bu konudaki gelişmeler yakından takip edilmekte, tepki ve beklentilerimiz her düzeyde muhataplarımıza iletilmektedir.

BRUNSON ARAMIZI BOZDU
2018 yılında Rahip Brunson’ın yargılama süreci, ABD’nin yapıcı olmayan tutumu nedeniyle ikili ilişkilerimizi olumsuz etkilemiştir. Süreç boyunca ABD tarafına, Brunson davasının siyasi nitelik taşımadığı, bağımsız Türk yargısının kararının beklenmesi gerektiği, iki ülke arasında görüş ayrılığı bulunan konuların kamuoyu baskısı ve yaptırım tehdidiyle çözülemeyeceği vurgulanmıştır.

KONGRE ALEYHTE
ABD Kongresi’nde ülkemizi hedef alan yasa tasarılarının gündeme gelmesini engellemek üzere girişimlerde bulunulmuştur. 2018'de siyasi gerginliğin gölgesinde kalan ekonomik ve ticari ilişkilerimizin potansiyelimize uygun bir düzeye çıkarılması ve iki ülke arasındaki mekanizmalara işlerlik kazandırılması tarafımızdan dile getirilmiş, ancak ABD tarafının istekli olmaması nedeniyle bu yönde adımlar atılamamıştır.

RUSYA İLE ÇOK İYİYİZ
2018 yılında Rusya Federasyonu’yla ikili ilişkilerimizde her alanda ilerleme kaydedilmiştir. Turizm, ticaret ve enerjiden beşeri ilişkilere tüm konularda müspet bir gündem mevcuttur. Ülkemizle Rusya arasında muhtelif konularda görüş ayrılıkları olsa da, gelinen noktada ortak paydalara odaklanma, anlaşılamayan hususları ise yapıcı diyalog yoluyla ele alma gayreti mevcuttur.  (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali22 Mart 2019 19:18

     :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :o)  :O  :O  :O 

  • YolumuzZor22 Mart 2019 19:15

    S400 ler ikinci Rahip vakası olacak gibi. Ya dolar vb. yumuşak karnımıza vurulunca ağlamayıp, birlik olacağız, (ki uzun süre kuru yüksek tutamazlar), dayanacağız, ya da sömürge kalmaya devam edeceğiz. Sonra hiç kimse niye geri adım atılıyor demesin.

  • Hasanby22 Mart 2019 17:05

    S 400 leri alalım , ABD nin hava üstünlüğüne sekte vuralım. Kürecik,İncirlik bize teslim edilsin, Rusya ve İran ile iyi geçinelim . Menfaat dünyası..

  • Bika22 Mart 2019 16:52

    S400 araya girdi ve çıkmadı.

  • Batıkborsacı22 Mart 2019 16:29

    Ya bu fetö siyasetcilere hiç bulaşmadı mı? Her yere sızmış siyasiler tertemiz mi kalmış?

  • Fafa22 Mart 2019 16:05

    Rusyanın işgal etmediği hangi müslüman ülke kaldı. Ortasya komple sömürgesi, çeçenistan, tataristan, kırım işgal altında. Müslüman azınlığın devlet memuru olması imkansız, eğitim de alamıyorlar. Sırada hangi ülke var?

  • Tekno papaz22 Mart 2019 15:51

    Rahip en başta salındaydı ve dolar 7.30 görmeyecekti. Sen elini güçlendirmedikçe ABD kafa tutman bizim ekonomiyi bozar. Köprüyü geçene kadar ayı dayı mevzusu bu kadar basit.

  • Aslı22 Mart 2019 16:30

    Rahip olmasa başka olay olacaktı, f35 olmazsa başka olay olacak. Ya müstemleke olacağız, ya da sonuna kadar savaşacağız.

  • fafa22 Mart 2019 15:41

    Amerika'nın müdahale etmediği hangi Müslüman ülke kaldı,Asya kapısını elde etmek Orta Doğu'yu kontrol etmek için:İki ülke,Türkiye ve İran.Bu iki ülke devlet adamları birbirlerine kenetlenmeli,ama İran kaçak güreşiyor,akılsızca PKK'yı destekliyor,halbuki PKK ikimizin de başına bela.PKK Amerika'nın maşası.