E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışileri'nden Bahreyn'in İsrail kararına kınama: Endişeliyiz---

Dışileri'nden Bahreyn'in İsrail kararına kınama: Endişeliyiz

Dışileri'nden Bahreyn'in İsrail kararına kınama: Endişeliyiz
12 Eylül 2020 - 01:54 borsagundem.com

"Bahreyn'in adımı Filistin davasının savunulması çabalarına yeni bir darbe vuracak ve Filistin topraklarındaki işgali kalıcı hale getirmeye yönelik girişimlerini sürdürme konusunda İsrail'i daha da cesaretlendirecektir"

Dışişleri Bakanlığı'ndan Bahreyn'in, İsrail ile diplomatik ilişki kurma kararı hakkında, "İsrail'le diplomatik ilişki tesis etme kararı almasını endişeyle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz" açıklamasında bulundu.  

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bahreyn'in Birleşik Arap Emirlikleri'nin peşine takılarak, Arap Barış Girişimi ve İslam İşbirliği Teşkilatı çerçevesindeki taahhütlerin hilafına İsrail'le diplomatik ilişki tesis etme kararı almasını endişeyle karşılıyor ve şiddetle kınıyoruz. Söz konusu adım, Filistin davasının savunulması çabalarına yeni bir darbe vuracak ve İsrail'i Filistin'e yönelik gayri meşru uygulamalarını ve Filistin topraklarındaki işgali kalıcı hale getirmeye yönelik girişimlerini sürdürme konusunda daha da cesaretlendirecektir" denildi.

Ortadoğu'da kalıcı barış ve istikrarın tesisinin tek yolunun Filistin meselesinin uluslararası hukuk ve BM kararları çerçevesinde adil ve kapsamlı çözüme kavuşturulmasından geçtiği belirtilen açıklamada, "Bölge dışı aktörlerin baskı ve zorlamaları sonucunda; dar çıkar kaygılarıyla verilen sorumsuz tavizlerin bu gerçeği ortadan kaldırması veya ikame etmesi mümkün değildir" ifadelerine yer verildi.

Bahreyn de İsrail ile ilişkileri normalleştiriyor

 

Filistin, Bahreyn büyükelçisini geri çekti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Amma uzattınız he12 Eylül 2020 09:24

    Yahu nedir bu kadar dert sıkıntı ettiğiniz kimse kimsenin üstüne vekil değil ne halt ederseler etsinler kraldan çok kralcı olmanın anlamı yok,biz İslam sancağını her zaman taşırız baeymiş suudiymiş oymuş buymuş olsalar ne olmasalar ne Yüce Allah bize yeter.

  • BORSACI12 Eylül 2020 07:49

    ARAP LİDERLERİN ÇOGUNUN TOHUMUNU ABD ATMIŞDIR ONLARIN BABALARI CONİDİR.

  • pala12 Eylül 2020 07:14

    boşa çırpınıyorsunuz. filiisitine sorsalar onlar da türkiye yerine israili tercih eder.