E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDış ticarette "teknik düzenlemeler" mevzuatı güncellendi---

Dış ticarette "teknik düzenlemeler" mevzuatı güncellendi

Dış ticarette teknik düzenlemeler mevzuatı güncellendi
15 Eylül 2022 - 10:38 borsagundem.com

Dış ticarete konu ürünlerin güvenli ve ilgili teknik düzenlemelere uygun olmasını sağlamak amacıyla ilgili mevzuatta güncelleme yapıldı.

Teknik Düzenlemeler Rejimi Kararının Yürürlüğe Konulması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla dış ticarete konu ürünlerin tabi olacağı teknik düzenlemeleri, yapılacak denetimleri, denetim yapacak kuruluşları, yetkili kuruluşların bu çerçevedeki yetki ve sorumluluklarını, ithalatçıların ve ihracatçıların sorumluluklarını, alınacak önlemleri, uygulanacak müeyyideleri ve ilgili bildirimleri düzenleyen "28 Ocak 2013 tarihli ve 2013/4284 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Yürürlüğe Konulan Teknik Düzenlemeler Rejimi Kararı" yürürlükten kaldırıldı.

Yeni mevzuatla "Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu"na dayanan hükümler revize edilerek, ihraç ürünlerinin güvenli olması, tağşişe konu olmaması ve ürüne ilişkin işaretleme, etiketleme ve belgelendirmenin alıcıyı yanıltmayacak şekilde yapılmasına yönelik getirdiği zorunluluklar düzenlendi, gerek duyulduğunda bu amaçlarla ihracatta gerekli tedbirlerin alınabilmesine ilişkin yetkilere açıklık getirildi.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de

 

17 üniversiteye rektör ataması Resmi Gazete’de

 

Bakanlık, kurum ve kuruluşlara ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)