E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDış ticaret açığı yüzde 190 arttı---

Dış ticaret açığı yüzde 190 arttı

Dış ticaret açığı yüzde 190 arttı
30 Ekim 2020 - 10:07 borsagundem.com

İhracat eylül ayında yıllık bazda yüzde 4,8 artarken ithalat ise yüzde 23 yükseldi. Böylece dış ticaret açığındaki artış yüzde 189,6 olarak gerçekleşti.

Geçtiğimiz eylül ayında ihracat yüzde 4,8'lik artışla 15 milyar 211 milyon dolar olarak gerçekleşirken ithalattaki artış ise yüzde 23 oldu. Böylece eylül ayında dış ticaret açığı yüzde 190 artış kaydetti. 

Ayrıntılar gelecek...
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif30 Ekim 2020 14:28

    bu sevindirici bir gelişmedir.açık ne kadar çok olursa yiğit  yurttaşlarımız için o kadar kamçılayıcı olur.çünki borç yiğidin kamçısıdır.

  • Ggff30 Ekim 2020 11:47

    Ulan bedavayiz yinede açık mi var çin modeli tutmadı Heralde .kole gibi emeklerimiz sömuruluyor .yolu olmayan ülkelerin parası bizden değerli. Azerbaycan da savas var parası bizden 5 kat değerli .bu kurları kabileden enayidir

  • HABERYORUM30 Ekim 2020 11:37

    Dış ticaret açığı; konu bu ama yorumlar çok farklı. Ayağını yorganına göre uzatmaz, ürettiğinin yüz katından fazlasını dışarıdan alırsan tabi böyle açık verir, dövizi uçurursun. Bir de TL ile vergi alıp Dolar ve Euro ile garantili köprü, otoyol, hastane yaparsan dövizi o zaman kimse tutamaz.  :D  :D 

  • SORU SORMAYI OGRENMEK LAZIM30 Ekim 2020 11:03

    HERKESE AYNI SORUYU SORALIM...DUNYADA TURKIYEDEN BASKA HERHANGI BI TOPLUM VAR MI KENDI EKONOMISINDE DONMESI GEREKEN PARANIN YARIDAN FAZLASINI BI BASKA ULKE PARASINA DONDURMUS OLUP YANI KENDILERINDEN KAYNAKLI OLARAK KENDI PARALARI ERIYEN VE BUNDAN DA SIKAYET EDEN? URK TOPLUMU DUNYANIN FINANS ALANINDA EN APTAL TOPLUMU MALESEF VE DIS DUSMANLARI SADECE BUNDAN FAYDALANIYOR VE UNUTMAYIN YABANCILARIN BU ULKEDE FINANSAL YATIRIMLARI HIC BI ZAMAN AYNI ANDA 200 MILYAR DOLAR OLMADI OLAMAZ DA:) DOLARI SISIREN DE INDIRECEK OLAN DA YABANCILAR DEGIL SADECE TURKLER...DOLAR TL NIN MATEMATIKSEL DEGIL KITLE PSIKOLOJISINDEN BASKA ACIKLAMASINI DA KIMSE YAPAMAZ...BENJAMININ ASKERI OLANLAR 2 GUN NCE MEVLIT DUN DE CUMHURIYET BAYRAMI KUTLADILAR MUNAFIK OLDUKLARI GERCEGI ISE DEGISMEDI HIC 1ININ.

  • HÜLYA KOBALT30 Ekim 2020 11:36

    Türk milleti malesef ayağına kurşunu sıkmaktadır.belki kısa zamanda kazanıyor gibi görünüyorlar belki kendileri zengin oldular fakat çocukları ve torunlarının Türkiye si nasıl olacak döviz yerine altın alsalar ve sağlam şirketlere yatırım yapsalar hükümetlerde dışarıdan gelen ürünlerin listesini belirleyip bunaları kısa zamanda üretime geçirseler idi döviz diye bir sonur olmaz idi.ama uzmanlar şunu söylüyorlar.dünya nın en gelişmiş bir ülkesi olsa dahi tüm ülkeler o ülkeye saldırsalar o ülkekesinlikle batarı idi.amaç üreten ve saneleşen bir Türkiye istemiyorlar eğer olur ise daha güçleri yetmeyecek ve kendi ürettiklerini bizden alacaklar.

  • AhmetK30 Ekim 2020 11:28

    Bravo yorum dogru.. kendı ulkemıze ıhanet edıyoruz maalesef. Devletın yapaması gereken de, dıs tıcaretle ugrasmayanlar dısında kımseye dovız ışlemı yaptırtmamak.. bu kadar basıt...

  • AKILET30 Ekim 2020 11:22

    Kamu İhale Kanunu değiştirip TL ile olması gereken ihaleleri Dolar ve Euro ile garantili yaparsan vatandaş ne yapsın bunun karşısında. Ama daha anlamadığına göre az okuyorsun kardeş, az ... Enflasyon karşısında kişisel olarak tedbir almazsan ezilir kalırsın. (6)  (6)  (6) 

  • Urla30 Ekim 2020 10:41

    Hermes çantaya 50.000 dolar verenler olduğu müddetçe, durum bu

  • AhmetK30 Ekim 2020 11:30

    Yaaa aynı laflardan sıkılmıyormusunuz.. atasehırlı sosyalıst( !) milletvekılınızın ayakabı ve cantasına baktınız mı, hangi markalar :) o kadar kı sıgsısınız kı,maalesef...

  • tunc yıldız30 Ekim 2020 10:37

    evet başka sıradaki kötü ve olumsuz haberinizi bekliyoruz maşallah düşmana hic gerek yok

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU30 Ekim 2020 10:20

    bugün ab ülkelerine karşı dinimize , müslümanlara ve Türklere karşı saldıran ve tüm şehitlerimizi abd ile yapılan ülekimizdeki tüm pislikleri yapanlara karşı faizleri devlet bankalarının zararı uğruya nerede ise sıfıra indirip her evde 2-3 otomobil olur ise, yabancı malı manyağı olur isek olacağı bu.arkadaş yemeyeceğiz içmeyeceğiz bu döviz kaçıkları nerede var isek biz üreteceğiz.aynen 1970 yılındakı güney kore gibi olacağız yoksa kralı gelse bu döviz yükselişleri bitmez.hangi parti gelirse gelsin bunu çözemez.

  • mıysız30 Ekim 2020 10:44

    20 yıl neden üretmedik döktük betonu  beton üretmiyor