E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Mali'de---

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Mali'de

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Mali'de
12 Haziran 2022 - 08:19 borsagundem.com

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Mali İş Konseyi Başkanı Fatih Altunbaş, Türkiye'nin Mali ile ticaret hacmini 500 milyon dolara çıkarmaya hazır olduğunu açıkladı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Mali İş Konseyi Başkanı Fatih Altunbaş ve beraberindeki heyet, geçiş sürecinin Cumhurbaşkanı Assimi Goita tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edildi.

Kabulde konuşan Altunbaş, Mali ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişeceğini belirterek, iki ülke arasında 5 yıl önce 20 milyon dolar civarında olan ithalat ve ihracatın bu yıl 141 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Ticari ilişkilerin artırılması hedefleniyor

Bu rakamı bir yıl içinde 200 milyon dolara çıkarmak istediklerinin altını çizen Altunbaş, Türkiye'nin Mali ile olan ticaret hacmini gelecek yıllarda 500 milyon dolara çıkarmaya da hazır olduğunu aktardı.

Altunbaş, Türkiye'nin Mali'nin ihtiyaç duyduğu tüm pazarlardaki ihtiyacı karşılayabileceğini de sözlerine ekledi.

Mali Cumhurbaşkanı Goita, Altunbaş ve heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Goita ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, heyetten, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarını iletmesini istedi.

DEİK Türkiye-Mali İş Forumu kapsamında ülkede bulunan DEİK heyeti, daha önce de Başbakan Choguel Maiga, Savunma Bakanı Sadio Camara, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ould Mohamed ile görüşmüştü.

Ticaret Bakanı Muş: Türkiye yatırımcılar için bir çok fırsat sunuyor

Karadeniz'deki mayınlar tahıl ticaretine engel

ABD'de dış ticaret açığı geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)