E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDirençlerden kar satışları gelebilir---

Dirençlerden kar satışları gelebilir

Dirençlerden kar satışları gelebilir
03 Kasım 2014 - 09:13 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da alternatif piyasaların zayıflığı ve FED faiz artırım baskısının azalmasına bağlı olumlu seyir korunuyor

Meksa Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
   
"BIST100 Endeksi dünü 681 puanlık (% 0.85) yükseliş ile 80.579 seviyesinden 4.023 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste yükseliş hareketi hisse bazlı hareketlerle sürüyor. Gün içinde gelen kâr satışları piyasa tarafından karşılandı. Bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise düşüş eğilimi devam ediyor.     
   
Japonya Merkez Bankası'nın parasal genişlemeyi 80 trilyon Yen'e yükseltmesi, Rusya Merkez Bankasının faiz artırım kararı, Merkez Bankası faiz kararları için referans olarak görülen bugün açıklanacak Ekim enflasyon verileri, Moody's tarafından 5 Kasım'da İstanbul'da gerçekleşecek Türkiye konulu toplantısı, FED toplantı sonuçları, dış piyasalardaki dalgalanma ve yükseliş eğilimi, Ortadoğu kaynaklı jeopolitik gelişmeler, siyaset, iç ve dış makro ekonomik veriler, 2014/09 bilanço beklentileri, FED, BOJ ve Avrupa Merkez Bankası para politikaları izlenen gelişmeler.

FED'in faiz artırım beklentilerinin azalması ve bu yöndeki risk algısının değişmeye başlamasıyla piyasalar üzerindeki FED baskısının azaltmasının olumlu yansımaları sürüyor. Varlık alımlarının bitirildiği son FED toplantısı beklentileri karşılamazken yapılan açıklamalar "Şahin" olarak değerlendirilirken piyasaların seyrini değiştirmedi, etkisi sınırlı kaldı. Rusya Merkez Bankası faiz artırım kararı temkinli bir duruş getirebilir. Ancak para girişleri, alternatif piyasaların zayıflığı, FED faiz artırım baskısının azalmasına bağlı olumlu seyir korunuyor.      

Endekste kâr satış denemelerine rağmen yükseliş devam ediyor. İlk destek 80.000 seviyesinde. Bu seviye çıkış hareketinin gücünü koruması açısından günlük olduğu kadar kısa dönemli işlemler için de önemli. 80.000 seviyesinin altında verilecek destekler 79.500-79.200 ve 78.500 seviyelerinde bulunuyor. Endeksteki çıkış hareketinin ilk direnci ise 81.000 seviyesinde görülüyor. Bu seviyelere hareketlenmelerde satışlar görülebilir. 81.000 seviyesinin üzerinde ise çıkış sürebilir. Sonraki dirençler 82.000 ve 82.600 seviyesinde bulunuyor. Çıkış trendi devam etmekle birlikte direnç seviyelerinde kâr satışları görülebilir.   
   
Endeksin 81.000 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 80.000 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. 81.000 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.  ''
MEKSA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)