E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiplomasinin fenomeni uyardı: Soğuk savaşın eşiğindeyiz---

Diplomasinin fenomeni uyardı: Soğuk savaşın eşiğindeyiz

Diplomasinin fenomeni uyardı: Soğuk savaşın eşiğindeyiz
22 Kasım 2019 - 15:00 borsagundem.com

ABD Eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger ABD ile Çin'in soğuk savaşın eşiğinde olduğunu belirterek sonuçlarının Birinci Dünya Savaşı’ndan daha ağır olacağı uyarısını yaptı

Pekin'de Bloomberg'in düzenlediği Yeni Ekonomi Forumu'nda konuşma yapan ABD Eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger ABD ve Çin'in soğuk savaşın eşiğinde olduğunu ifade etti. Kissinger, Çin'le ABD arasındaki tansiyonun Sovyetler Birliği dönemindeki kadar artmasa da siyasi gerilimi azaltacak müzakerelerde de ilerleme sağlanmadığını belirtti.

Çin ve ABD'nin büyük ekonomisi olan 2 ülke olduğunu kaydeden Kissinger çatışmanın devam etmesi halinde çıkacak sonuçların Birinci Dünya Savaşı’ndan daha ağır olacağı uyarısını yaptı. 96 yaşındaki Kissinger 2 ülke arasındaki ticaret müzakerelerinin bir anlaşmayla sonuçlanmasını umduğunu ifade etti.

ABD ve Çin arasında 2018'de gümrük tarifelerinin karşılıklı olarak artırılmasıyla başlayan ticaret savaşlarında Pekin ve Washington yönetimleri anlaşma için müzakerelerde bulunsa da henüz kapsamlı bir anlaşma gerçekleşmiş değil.

Yeni Ekonomi Forumu'na katılan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping de buradaki konuşmasında ticaret görüşmelerine karşı olumlu bir tutumu olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)