E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDin dersinde 'Alevi sorgusu' iddiası! Ömer Çelik'ten tepki...---

Din dersinde 'Alevi sorgusu' iddiası! Ömer Çelik'ten tepki...

Din dersinde 'Alevi sorgusu' iddiası! Ömer Çelik'ten tepki...
24 Eylül 2021 - 16:35 borsagundem.com

Ankara'da bir din kültürü öğretmeninin alevi öğrencileri hedef aldığı iddialarına ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Alevi-Sünni vatandaş gibi bir ayrımı asla kabul etmiyoruz" dedi.

AK Parti sözücüsü Ömer Çelik, Ankara'nın Mamak ilçesinde bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin Alevi öğrencileri hedef aldığı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Söz konusu iddianın Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Valiliği tarafından yakından takip ediğini belirten Çelik, "Alevi-Sünni vatandaş gibi bir ayrımı asla kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı temel çatımızdır" dedi.

Çelik'in paylaşımında yer verdiği ifadeler şöyle:

AK Parti olarak vatandaşlarımızın dinsel tercihleri ve mezhep tercihlerinin tamamen kendilerine ait olduğunu düşünüyor, Alevi-Sünni vatandaş gibi bir ayrımı asla kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı temel çatımızdır.

Ankara'nın bir ilçesinde bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen hadise, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Valiliği tarafından yakından takip edilmektedir. Peşin hükümlü açıklamalar yerine incelemelerin sonucu beklenmelidir.

"KARDEŞLİĞİMİZ HER ŞEYİN ESASIDIR"

Kardeşliğimize kasteden her sözün ve davranışın karşısındayız. Kardeşliğimiz herşeyin esasıdır. Vatandaşlarımızın bu konuda sosyal medyada ortaya atılan yalan haberleri dikkate almamasını istirham ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Alevi-Sünni kardeşliğini en güzel şekilde ifade etmektedir: "Türkiye, kurulan onca tuzağa rağmen nifak tuzağına düşmemiştir. Alevi ve Sünniler birbirlerinin yegane hamileridir."

İDDİALAR NEYDİ?

Basında yer alan haberlere göre Ankara’nın Mamak ilçesindeki Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu’nda, görev yapan M.K. adlı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni 8. sınıf öğrencilerine 20 Eylül'deki ders sırasında “Alevi olanlar parmak kaldırsın” dedi.

Bazı öğrencilerin parmak kaldırmasının ardından öğretmenin, “Aleviler neden abdest alıp namaz kılmıyor? Oruç neden tutulmuyor? sorularını sorduğu iddia edildi. Ardından M.K.'nin “Biz Hazreti Ali’yi sevmeyiz. Hazreti Ali, peygamber efendimizin eşine küfür etmiş” ifadesini kullandığı öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu'na HDP'den tepki: Alevi değerlerini ayaklar altına aldı

 

Ömer Çelik paylaştı: Irkçılık ve işgal sözlüğü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir yorum24 Eylül 2021 20:15

    Kim Allah a ve ahiret gününe  inanıyor ise fitneden boş tartışmadan uzak  dursun!   Kuran a elbette Müslümanlar inanır!  İslam ın Peygamberi   Muhammed (S.A.V.)dir !  Her bir  sahabenin nasıl  eziyet çile ile  olgunlaştığını  anlayan böyle boş tartışmalara zaten girmez.  

  • Erol g.24 Eylül 2021 18:43

    BİONTECH AŞISINI BULAN ALEVİ BIR AİLENIN ÇOCUĞU OLAN SAYIN UĞUR ŞAHİN DÜNYA GENELİNDE MİLYARLARCA İNSANIN HAYATINI KURTARMASIYLA MİLLETİMIZ/DEVLETİMİZİN BIR ANDA ÖVÜNÇ KAYNAĞI OLDUĞUNDAN HANGİ MEZHEPTEN OLURSA OLSUN ONA OLAN SAYGIMIN SINIRI YOKTUR İNSANLARI DEGERLENDİRİRKEN İŞİNE HAKKINI VERMESIYLE AHLAKIYLA CEVRESİNE OLAN YARARIYLA DÜRÜSTLÜĞÜ GUVENIRLİĞIYLE SOZUNDE DURMASIYLA DEGERLENDIRILMELİ MEZHEBINDEN BANA NE SANA NE

  • bu dünyadan biri24 Eylül 2021 17:04

    Kamunun her tarafını ilahiyatçılarla doldurdular. Bu gidiş iyiye gitmez.

  • Mucize Reis : )24 Eylül 2021 16:53

    Alevi sünni vatandaş kavramı yok. ama kürt vatandaş kavramı var :D  ya araplar ben bilgim bilei her cuma naması saatlerce geçmişte olan bazı çeyleri masal gibi tartışırlardı. hocaları meydanlarda nalatır dururdu. her imam kafasına gore konuşurdu. gel gorki o tartışanlar ayrışmaya başladı. İslamı birlik beraberlıkle asla tutunamıyorlar, geçmişi saçmalıkları tartışmaktan. Bizim dinimiz güzel din, halkulade din. onu orda burda tartışacağınıza. İslam dininin hukukunu ticari işlerd euygulayın. İslam dini hakkını çocukların etğisim sisteminde verin, İslam dini paylaşmasını işadamlarına anlatın. ter döken işçiye emeklerini verin. vergi ödeyen vatandaşa hizmet olarak her kuruş vergiyi aktarın... Hep bedava ve uydurma din hikayaleri yuzune araplar 5 kuruşa muhtaç aç yapıyor. Atatürk hakkında terbiyesizlik edenler, sabahlara kadar konuşsada millet nezdinde ciddiye alınmaz. inan bana böle.

  • RAMO CANCAN24 Eylül 2021 16:42

    Adiler her gün ülkemizde bir oyun oynuyorlar.müslüman kardeşlerimizi bir birlerine düşürüp ülkemizi  yabancılara pekeş çektirecekler.