E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDilan Polat ve Engin Polat gözaltında---

Dilan Polat ve Engin Polat gözaltında

Dilan Polat ve Engin Polat gözaltında
01 Kasım 2023 - 08:53 borsagundem.com

Kara para aklama iddiasıyla gündemde olan Engin Polat ile eşi Dilan Polat, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Dilan Polat ile eşi Engin Polat çiftine operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 6 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda Polat çifti ile birlikte 14 şüpheli gözaltına alındı.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen ve hakkındaki iddiaların ardından MASAK tarafından yapılan inceleme sonrasında Dilan Polat ve Engin Polat'ın mal varlıklarına el konulmuştu.

MASAK ön raporuyla birlikte Polat çiftinin birinci derece yakınlarının hesaplarına tasfiye halinde olan 3 şirketten sözde ticaret yapılmış gibi gösterilerek sahte fatura kesildi. Bu şirketlerden hesaplara 200 milyon lira para girişi olduğu, söz konusu paranın yine aile üyelerine ait şirketler arasında transfer edilerek en son Engin Polat’ın sahip olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplandığı, bu parayla gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi.

Raporla birlikte önce Polat çiftinin ve birinci derece yakınlarının mal varlıklarına el konuldu. Daha sonra vergi müfettişleri polisle beraber çifte ait 15 ayrı iş yerinde arama yaptı. Çalışmaların ardından gece saatlerinde Polat çifti hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararla birlikte İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da da eş zamanlı operasyonlar yapıldı. 

Alınan bilgiye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ikametlerinde gözaltına alınan Polat çifti ve beraberindekiler, işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirildi.

Polat çifti ile birlikte gözaltına alınan Sıla Doğu, Kürşat Polat ve Ahmet Gün, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Polat çifti hastaneye girişleri sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Sağlık kontrolüne getirilen Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu ise, "İfademizi vereceğiz, o kadar" dedi. Sağlık kontrolünden sonra Dilan Polat ve Engin Polat İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Çift emniyete girişleri sırasında da soruları yanıtsız bıraktı. Basın mensuplarının "Kanıtları yok ettiğiniz iddia ediliyor, ne diyeceksiniz" sorusuna ise yine Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu, "Ne kanıtları yok etmesi" yanıtını verdi.

Polat çiftine ait 22 milyon 372 bin TL'ye el konuldu

 

Polat çiftine ait 15 şirkete baskın

 

Polat çiftinin şirketlerinde polislerce arama yapılıyor

 

Başsavcılıktan 'Dilan Polat' kararı

 

Dilan ve Engin Polat'a 4 ayrı suçtan soruşturma

 

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin tüm mal varlıklarına el konuldu

 

Engin Polat'ın iş yerine silahlı saldırı

 

Dilan Polat MASAK raporu: 100 milyonlarca liralık şaibeli işlem var!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Duman 01 Kasım 2023 20:18

    Engin bana beyiiin alllll,, enerjiiii😃😃

  • xyz01 Kasım 2023 19:01

    Düne kadar ayak takımı olan pudra şekeri çekenler şimdi bu iki zavallının üzerinde tepiniyorlar. Yarattığınız sistemi destekleyen ama insanlara söz söylemekten bile utanmayan insan müsvetteleri var. Bu ülkedeki bataklığı kurutan ATAM ın ülkesi yaklaşık olarak son 45 yıldan sonra resmen bataklığa döndü. Liyakatsızlık, vergi kaçırma, ahlaksızlık, adaletsizlik, adam kayırma, yeni yetme şımarık yandaş sözde iş insanı altın ile kahve içenler, hazineyi yiyenler, israf edenler, yalancılar daha sayayım mı? ATAM emanetine birinci derece sahip çıkması gerekenler malesef sahip çıkmadı.

  • baran01 Kasım 2023 16:25

    Tatminsiz bir şımarıklık güç sarhoşluğu,  bilinçaltı dışavurum.  Birileri tarafından kullanılmanın vicdani rahatsızlığı para saçarak ifade edilmiş.  Adeta gelin bizi yakalayın artık diyorlar.  Tıpkı Dünya savaşı çıkarmak isteyen Netanyahu yahudisinin Zelenski yahudisinin  sırtalarının dayadıkları gücü sonsuz ve sınırsız sanmaları gibi.  

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ01 Kasım 2023 15:04

    Tüm devlet kurumlarında yapay zekalı proğramlar kullanılsa hiç kimseye yolsuzluklar yaptırılmaz bunların olaylarıda daha önceden ortaya çıkar idi.

  • xyz01 Kasım 2023 19:04

    MERHALET emin ol ağa babaların hazineden para verirler senin gibi YANDAŞ YAPAYZEKA yaparlar. Sonrada suçlarını dış güçler yerine YANDAŞ YAPAYZEKA ya atarlar.

  • Tek maaş alan vatandaş01 Kasım 2023 12:10

    Enerjiiiiii

  • şaftı şaşmış yobaz becet01 Kasım 2023 11:56

    bi açıklamnaız olcekmi diyo spiker oda susuyo .ohhhhhhhh deseydi ya geçen diyodu ohhhhhhhh 

  • Mucise Reis : )01 Kasım 2023 11:10

    Hayal ürünü : 1 sosyal medya fenomenı canlı yayın açar... birileri hediye gonderır ( hediye para yada gönullu bağış parası atarlar) bu sosyal medya fenomenler hediyeleri komisyon ödeyerek sıteye nakte dondurur. bağış paralarda banka hesaplarına aylık gelır... n eoldu ? yurtdışından hayranları sevdikleri fenomene atıyorum ayda 1 mılyon gonderir :D burası normal... şimdi ben yahudiş zengın ile anlaşıyorum abd den bana 1 ayda parça parça canlı yayınlarda toplam 500 bın tl gönderıyor... alıyorum. sonra bununla TC de şişirme faturalar ile al-sat yapıyorum :D ama aslında bu 500 bin ın  100 bını cebime kalıyor nakıt iş komisyonum, 400 bını ise anlaştığım yahudinin tc de nakıt elden verıyorum.. bu yahudi tc ye ihracat-ithalat işlerinde 400 bini naylon, fiyat duşurma,  gayri resmi ödeme işlerinde kullanıyor.. :D Ne oldu ? mucize olayı çözdümü ?  : ))) Saygılar...  Kara para aklama... Maliye ye selam

  • okiman0701 Kasım 2023 13:19

    arkalarından kimler çıkacak bekleyelim görelim

  • Mucise Reis : )01 Kasım 2023 11:05

    Enerjiiii :D  Siyasete girse şuan gayet rahat yaşardı :D siyasete girip ayda ölümüne aşkım canım cicim diyip birilerinin kılı olsa bişe olmazdı :D para olsada, birilerinin elini öpeceksin bu alemde yiğennn :D bu ülkede böyle kısa sürede yıldızı parlayan çok popüler olan insanlar var. üşlemizde sistem çalışmadığı için ortay açıkmıyor. ama burada yapılanları tahmın edebiliyorum. 

  • ALİ KODUŞ01 Kasım 2023 10:25

    Kadın basına çıkıp dikkat çekmese demek ki devleti milyarlarca dolar daha götürecekler idi.Bu devletin nerede siyasileri, nerede maliyecileri, nerede hesap uzmanları, nerede savcı ve hakimleri ....Aslında bu tür olayları çözmek oldukca basit. Bir kaç yazılım yaparsın maliyete şık diye ortaya çıkar.Umarım devlette uzantıları çıkmaz ve olay kapatılmaz.

  • xyz01 Kasım 2023 19:14

    ALI KODUŞ sen sus sabah akşam övdüğün sistemin ūrünleri. Karı-Koca gerekli yerleri görmüşler yandaş ALI istersen bunların fotoğraf albümüne bir göz at. Tabi gözün görüyorsa kalbin onaylıyorsa. Bunların tokatladığı findık fıstık esas sen sistemdeki yiyicilere bak. MIT Cumhurbaşkanına rüşvet alan Adalet personelleri ile ilgili liste vermiş basında çıktı haber olmadı. Var gerisini sen düşün. Bıyığı terlememiş boş teneke yandaş danışmanlar bile beş on milyonluk arabaya biniyor. Villada oturuyor. Tuz koktu ALI al şu kokuyu ALI aç gözünü ALI.

  • Mucise Reis : )01 Kasım 2023 11:25

    Yazılımlar rahat yakalar. hemd eçok rahat. çünku matematık vardır.adalet vardır hukuk vardıur yazılım adam kayırmaz. yandaş olmaz.. ama yazılımın fişini sökenlerde kabahat bu kişiler piyon saece...

  • FİNANS DÜNYASI01 Kasım 2023 10:22

    Hiç bir şey olmaz. Yakında cıkarlar.....Bir gariban 1 TL devletten kaçırsa 30-40 sene yatar.ABD bunları yapanlar 50-80 sene hapis o parayı da kat ve kat tahsil ediyorlar.

  • gılları şifa saçan yobaz beçet 01 Kasım 2023 09:11

    ohhhhhhhttt falan diyodu internette ohhhhhhhhhuuuhhhhttt yalınız kafadakii paralar pardon toka   yok olmuş ohhhhhhhhh diyodu .