E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDikkatler piyasanın iki önemli aktöründe olacak---

Dikkatler piyasanın iki önemli aktöründe olacak

Dikkatler piyasanın iki önemli aktöründe olacak
08 Eylül 2022 - 09:12 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Global piyasalarda karışık bir görünümü takip ettik. Özellikle Fed yetkililerinden gelen şahin mesajların yanı sıra tahvil faizlerinde yükselişler gözlemledik.

ABD endekslerinde %2’yi aşan yükselişle günü tamamladı. Gelen şahin mesajlara ragmen yükseliş gerçekleşen ülke endekslerinde bu durumun önceden iyatlandığı ve teknik seviyelerin test edilmesiyle birlikte tepki alımlarının gerçekleştiğini söyleyebiliriz.

Avrupa endekslerinde karışık bir görünümle günü tamamladık. Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde risk iştahının bozulduğunu söyleyebiliriz.

Dünü düşüşle kapatan Asya endekslerinde gün özelinde Japonya ve G.Kore endekslerinde pozitif ayrışma gözlemledik. Sabah saatlerinde Japonya tarafından büyüme verisinin ekonomist beklentilerini aşması ülke endeksine olumlu yansıdı.

BİST100 endeksinde volatile bir günü geride bıraktık. Düne oranla volatilitenin daha düşük olduğunu söylemekte fayda görüyoruz. Endekste puan bazlı katkılarda Turkcell, Şişe Cam ve Emlak Konut olumlu tarafta; Ereğli Demir Çelik, Yapı Kredi Bankası ve Garanti Bankası olumsuz tarafta yer aldı. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda kısa vadede 183$ üzerinde kalıcılık sağlamamız halinde yükseliş trendinin devam edeceği görüşündeyiz. Takip edeceğimiz direnç seviyeleri ise 187$ ve 189$ olduğunu söyleyebiliriz.

AMB’nin faiz kararı gündemimizde yer alacak. Piyasa beklentisi 50 baz puan faiz artışı yönünde olsa da 75 baz puanlık artış da piyasa beklentileri arasında yer alıyor. AMB dışında Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları yer alacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılık beklentisindeyiz.

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 08/09/2022

 

Sert düşüşün ardından petrolde dengeleme çabası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)