E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDijital parada 280 milyon dolarlık hata!---

Dijital parada 280 milyon dolarlık hata!

Dijital parada 280 milyon dolarlık hata!
08 Kasım 2017 - 14:04 borsagundem.com

Değeri 280 milyon dolara ulaşan dijital para Ethereum`daki işlemler, kimliği belirlenemeyen bir kişinin sildiği kod yüzünden kilitlendi.

Büyüklüğü 200 milyar doları aşan dijital para piyasasının Bitcoin'den sonra en kıymetli para birimi Ethereum, bir kişinin hatası nedeniyle güne kötü başladı.

Kimliği belirlenemeyen bir kullanıcının popüler dijital cüzdan sağlayıcısı Parity üzerinde yaptığı işlem sırasında sildiği bir kod, 280 milyon dolarlık Ethereum'un kilitlenmesine yol açtı. Bu miktarın 90 milyon doları Parity'nin kurucusu Gavin Woods'a ait.

Parity üzerinde ne kadar kripto paraya ulaşılamadığı net değil ancak bazı uzmanlara göre bu cüzdan, toplam Ethereum'un yüzde 20'sini oluşturuyor.

Parity'nin kullanılmasına yarayan kodun silinmesiyle birden fazla kullanıcıya açık (multiple signature) cüzdana ulaşılamıyor. Bu tipte cüzdanları kullananlar dijital parada bir hareketlenme olduğundan diğerlerinin onayını almadan adım atamıyor.

Ethereum şu sıralar günlük bazda yüzde 1,30 düşüşle 298 dolardan işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)