E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDijital oyunlar kripto para vererek oyuncu bulmayı istiyor---

Dijital oyunlar kripto para vererek oyuncu bulmayı istiyor

Dijital oyunlar kripto para vererek oyuncu bulmayı istiyor
16 Mayıs 2021 - 12:53 borsagundem.com

Filipinler’deki insanlar salgın sırasında bir video oyunu oynayarak kripto para kazanıyor

BORSAGUNDEM.COM -DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kovid-19 salgını Filipinler’i vururken, Manila’nın kuzeyindeki Cabanatuan Şehrindeki insanlar kilitlenmelerin getirdiği zorlukları hafifletmek için benzersiz bir yol buldu. Video oyunları oynamak.

Ancak oyun sadece eğlence için değil. Oyuncular tarafından oluşturulan Axie Infinity, SkyMavis, ve Axies dijital hayvan ticareti ile nonfungible jeton veya NFTli ve cryptocurrencies yoluyla gelir elde etmesini sağlıyor.

Yeni yayınlanan minibel belgesele göre, ilk olarak geçen yaz başlayan fenomen, Ağustos ayında yayınlanan bir Coindesk makalesinin oyuncu kitlesini önemli ölçüde artırmasının ardından patladı . Axie’nin büyüme başkanı Jeffrey Zirlin CNBC’ye verdiği demeçte, yaklaşık 60.000 kişinin şu anda Axie Infinity oynadığını söyledi.

Dijital oyun sınır tanımazken, pandeminin sert bir şekilde etkilediği Filipinler’de gerçekten yükseldi. IHS Markit’e göre, GSYİH 2020′de % 9,6 daraldı; bu, veri toplamanın 1946′da başlamasından bu yana kaydedilen en büyük yıllık düşüş. Mart ayının sonuna doğru bazı şehirlerde vakalarda artış görüldü ve bu da yeni zorunlu kilitlenmelerle sonuçlandı. Aynı araştırma, 26 milyon civarında insanın - nüfusun neredeyse dörtte biri - bu son kilitlenmelerden etkilendiğini ortaya çıkardı.

Art Art adlı belgeselde bir oyuncu, “İlk başta bu oyunun oynayarak kazanacağına ikna olmadım ama denedim. Pandemi nedeniyle para kazanma imkanımız yok. Bu yüzden Cabanatuan Şehrinde buraya yayıldı” dedi.

 

Yaşlı evli bir çift dükkân sahibi de çalışırken bile oynuyor. 75 yaşındaki koca Lolo, “Mağazadayken oynuyorum. Kaybettiğimde bile sadece oynarım” dedi.

Axie Infinity, satın alınan her evcil hayvanın hakları için NFT’leri kullanır. Bu evcil hayvanları büyütmek için SLP’ler veya küçük aşk iksirleri satın alır veya yetiştirirsiniz. Bu evcil hayvanları veya SLP’leri kripto para birimi için satabilir, ardından kendi para biriminize takas edebilirsiniz.

Axie Infinity, Pokémon ve CryptoKitties’ten ilham aldı. İkincisi, kripto video oyunlarını popüler hale getiren ilk oyunlardan biriydi.

Zirlin CNBC’ye “Telefonunuz ve internet erişiminiz olduğu sürece oynayabilirsiniz” dedi.

Oyunun yaygın bir eleştirisi, kripto para birimlerinin oynaklığıdır. Oyuncular paralarını Ethereum aracılığıyla “senkronize edip değiştirdiklerinden”, fiyat hareketi bazı oyuncuları kızdırır. Ethereum geçen ay yaklaşık % 65 arttı, ancak Perşembe günkü işlem gününde % 7 düştü. Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin’in işlem fiyatında %30’luk bir düşüşü tetikleyen “Saturday Night Live” programına katıldı.

Zirlin, “Axie kendi ekonomisidir. Zirlin, makro faktörlere dayalı gelişmekte olan herhangi bir pazar gibi dalgalanmalara sahip olabilir, ancak uzun vadede dijital ulusumuzun oyun içi ekonomimizi teşvik edecek yüksek GSYİH büyümesi yaşayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

Zirlin, Axie Infinity ile birlikte daha fazla oyunun ekleneceğini, bir tür metaverse yaratılmasının yanı sıra yalnızca cep telefonları yerine bilgisayarlar aracılığıyla daha geniş erişim olacağını öngörüyor.

Çip sorunu otomotiv sektörünü derinden etkiliyor

 

Temas izleme programlarının önemli faydası

 

Halka arzlarda lider sektör: Teknoloji

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)