E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisDigiturk'e 3 talip!---

Digiturk'e 3 talip!

Digiturk'e 3 talip!
03 Temmuz 2013 - 14:18 borsagundem.com

TMSF'nin el koyduğu Digiturk'ü satın almak için üç şirketin talip olduğu açıklandı

Digiturk ile Türk Telekom, Doğan Holding ve Doğuş Grubu'nun potansiyel alıcı olarak ilgilendiği, şirketin tamamının 1 milyar dolara kadar bir fiyatla satılabileceği konuşuluyor.
Digiturk'te Providence Equity Partners'ın yüzde 47 payı bulunuyor. Çoğunluk hissesi Çukurova Holding'de bulunan Digiturk ile NewsCorp ve Liberty Global'in de ilgilenebileceği belirtiliyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), aralarında Digiturk'ün de bulunduğu Çukurova'ya ait onlarca şirkete el koymuştu.
Reuters'a bilgi veren bir kaynak, "En çok ilgilenen alıcı internet, telefon ve ücretli televizyondan oluşan üçlü bir hizmet vermek isteyen Türk Telekom" dedi.
TMSF'den bir yetkili ise Digiturk'ü daha yüksek bir fiyattan satabileceğini belirten Çukurova Holding'e satış için süre tanındığını ifade etti.
Aynı yetkili, Çukurova Holding'in önünde üç farklı yöntemle satış yapabileceğini, bunlardan birinin Çukurova Holding'in şirketteki payını üçüncü bir şirkete veya Providence'a satmak olduğunu veya Çukurova'nın Providence ile birlikte Digiturk'ü üçüncü bir şirkete satabileceğini söyledi.
NewsCorp, Liberty Global ve Türk Telekom yetkilileri konu hakkındaki sorulara cevap vermedi. Doğan Holding, Çukurova Holding ve Doğuş Grubu'na ulaşılamadı.
Türkiye uydu televizyon yayın pazarı, yüksek büyüme potansiyeliyle alıcıların ilgisini çekiyor.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerine göre 2012 yılı ikinci çeyreği itibariyle pazarda Digiturk'ün yüzde 61.73, D-Smart'ın ise yüzde 38.27 payı bulunyuor.
Türkiye dijital televizyon yayını pazarında 4.1 milyon abone bulunurken, toplam dijital yayın gelirleri geçen yılın ilk çeyrekte 34 milyon lira olduktan sonra ikinci çeyrekte 51.8 milyon liraya yükseldi.
IHS Screen Digest tahminlerine göre pazarın 2012-2017 döneminde yüzde 25 büyümesi, gelirlerin ise yüzde 71 artması bekleniyor.
Ciner Grubu, geçen ay TMSF tarafından el konulan Çukurova Holding'e ait Show TV'yi 402 milyon dolara almak için anlaşmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)