E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDidi'nin borsa performansı ABD yargısında---

Didi'nin borsa performansı ABD yargısında

Didi'nin borsa performansı ABD yargısında
29 Temmuz 2021 - 13:02 borsagundem.com

Didi Global, hisse senedi fiyatlarındaki sert düşüş sonrası ABD'de dava edildi

Didi Global, New York Borsası'nda halka açılışının ardından hisse senedi fiyatlarında yaşanan keskin düşüş nedeniyle davalarla karşı karşıya.

Didi Global'in NYSE'de halka açılmasının ertesi günü Çin Siberalan İdaresi'nin Şirket'in araç paylaşım uygulamasının kullanıcı verilerini izinsiz şekilde topladığı iddiası ile uygulamanın Google Play, Apple Store gibi uygulama mağazalarından çıkarımasını istemesi ve yeni indirmelerin yapılmasını yasaklaması, Didi Global'in piyasa değerinde yüzde 20 düşüşe yol açmıştı.

New York ve Los Angelas'ta salı günü açılan iki davada yatırımcılar, Didi'yi sibergüvenlik yasaları ve düzenlemeleri konusunda Çinli otoriteler ile sürmekte olan görüşmeler konusunda yatırımcılara önceden bildirimde bulunmamakla suçluyorlar.

Dava dilekçelerinde Didi'nin CEO'su Will Wei Cheng ve birçok yöneticinin yanı sıra, halk arza aracılık eden Goldman Sachs, Morgan Stanley ve JPMorgan Chase de şikayet ediliyor.

Wall Street’e FED dopingi

Piyasalarda toparlanma çabası görülebilir

Küresel piyasalarda karışık seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmed29 Temmuz 2021 13:32

    Ah ah keşke Halkbankası yönetimi bizide bilgilendirseydi. Yada devlette, Yönetime millet adına hesap soran bir denetleyicisi olsaydı. Bugün bu hisse bu kadar düsermiydi?