E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDibeybe'den "petrol satışlarının başlatılması" çağrısı---

Dibeybe'den "petrol satışlarının başlatılması" çağrısı

Dibeybe'den petrol satışlarının başlatılması çağrısı
02 Haziran 2022 - 01:01 borsagundem.com

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkede petrol satışlarının yeniden başlatılması ve sonrasında bir gelir dağılım mekanizması oluşturulması çağrısında bulundu

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe, başkent Trablus'ta gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında, ülkede 17 Nisan'dan beri sekteye uğrayan petrol satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dibeybe, "Öncelikle petrol satışlarının başlaması gerekiyor. Daha sonra ise petrol gelirlerinin dağılım mekanizması üzerinde mutabakat sağlanmalı ki dünyada yükselen enerji fiyatlarından yararlanılmış olsun." ifadelerini kullandı.

"Libya halkını barışla savunmaya devam edeceğiz"

Ulusal Birlik Hükümetinin hala barış için elini uzatmaya devam ettiğini ve Libyalılar arasında çatışma çıkmasına ilişkin her türlü sesi reddettiğini söyleyen Dibeybe, "Savaş ve Trablus'a girme yönünde konuşan pek çok kesim var. Bizler ise 'savaşa ve Libyalılar arasına ihtilaf düşürmeye hayır' sloganına bağlı kalmayı sürdüreceğiz." dedi.

Ülkede yeni bir savaşın çıkmasına ortak olmayacaklarını yineleyen Dibeybe, "Canımız pahasına da olsa Libya halkını barışla savunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Dibeybe ayrıca Libyalıları "seçimleri konuşmaya ve geçiş dönemini tamamlayacak bu seçimlerin gerçekleşmesi için bir anayasal zemin oluşturmaya" çağırdı.

"Mücbir sebeple üretim ve ihracat durdurulmuştu"

Libya Ulusal Petrol Kurumu, 17-18 Nisan'da ülkenin güneyindeki Fil ve Şerara petrol sahaları ile doğudaki Zeytuna ve Brega limanlarında "mücbir sebep" ilan ederek üretimin ve ihracatın durduğunu duyurmuştu.

Günlük 300 bin varil ham petrol üretim kapasitesine sahip Şerara, Libya'nın en büyük petrol sahası olarak biliniyor. Fil Petrol Sahası'nda da günde yaklaşık 125 bin varil petrol üretiliyor.

Libya'nın petrol ihracatının yüzde 60'tan fazlası Brega, Ras Lanuf, Zeytuna ve Sidra limanlarından gerçekleştiriliyor.

Libya 5 yıla kadar petrol ve gaz üretimini artırmayacak

 

Doların küresel döviz rezervlerindeki payı yüzde 59'un altına düştü

 

Rus ekonomisi küçüldü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)