E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDHMİ'ye 'ihaleye fesat' davası---

DHMİ'ye 'ihaleye fesat' davası

DHMİ'ye 'ihaleye fesat' davası
14 Kasım 2014 - 03:20 borsagundem.com

DHMİ Genel Müdürlüğü’nün aralarında Genel Müdür Orhan Birdal’ın da olduğu 24 çalışanı hakkında suç duyurusu yapıldı

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün aralarında Genel Müdür Orhan Birdal’ın da olduğu 24 çalışanına, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Başer tarafından dava açılması istendi. 24 çalışan hakkında 9 ihalede “devleti zarara uğratmak, usulsüz açılan ihalelere onay vermek, evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırmak” suçlarından hapis cezası isteniyor. Savcı Başer tarafından DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’a usulsüz ihalelere onay vermek, evrakta sahtecilik yapmak ve ihaleye fesat karıştırmak suçlamaları yöneltildi.

9 ihalede usulsüzlük

Savcı Başer’in hazırladığı iddianameye göre, devleti zarara uğrattığı tespit edilen personelin bir kısmının kredi kartı borcunun ödendiği ve banka hesabına yüklü miktarda para yatırıldığı tespit edildi. İddianamede ayrıca, üst düzey çalışanların da aralarında bulunduğu 24 kişinin tümünün haksız gelir sağladığının, savcılık soruşturmasıyla tespit edildiği belirtildi. Genel Müdür Orhan Birdal’ın da aralarında bulunduğu 24 çalışan, toplamda bir milyonu bulan rüşvet karşılığında bazı firmalara ayrıcalıklar sağlayarak ihaleleri kazandırdığı belirtilen iddianamede yer alıyor. İddianameye göre, bazı firmalara da, KDV ayrıcalığı bulunmasına rağmen, yüklenici firmanın devlete kesmiş olduğu yüksek miktarlı faturalara onay verilerek devlet zarara uğratıldı. İddianamesi Ankara 37. Asliye Mahkemesi tarafından kabul edilen davanın ilk duruşması şubat ayında yapılacak.

Usulsüzlük tespit edilen ihaleler

Adnan Menderes Havalimanı güç trafosu ihtiyacı ihalesi, Esenboğa Havalimanı’na ve Bursa Yenişehir Havaalanı’na elektrojen alımı ihalesi, Sivas ve Elazığ havalimanları için alınan elektron grupları ihalesi, Mardin Hava Meydanı ihtiyacı için alınan transformatör ihalesi, Şanlıurfa meydanından boşa çıkan elektrojen gruplarının ihalesi, Çanakkale meydanına montaj ihalesi, Antalya Süleyman Demirel, Tokat, Mardin, Kahramanmaraş, Adıyaman, Çanakkale, Sivas, Muş, Kayseri, Diyarbakır, Konya, Siirt, Sinop, Merzifon, Balıkesir ve Van Ferit Melen havaalanları için ışıklı yönlendirme panosu ve trafo alımı ihalesi, SSY istasyonlarında bulunan elektron gruplarının ruhsatlandırılması ihalesi, İzmir Çatalkaya, Elazığ Harput ve Malatya SSY istasyonları için dizel elektrojen alım gruplarının ihalesi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)