E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüDGZTE: Kottan çıkma açıklaması---

DGZTE: Kottan çıkma açıklaması

DGZTE: Kottan çıkma açıklaması
29 Ocak 2019 - 11:10 borsagundem.com

Demirören Gazetecilik hisseleri bugün yapılan kottan çıkma açıklamasıyla düşüşe geçti

Demirören Gazetecilik'in yeni pay ihracında MKK süreci tamamlanınca hisse borsa kotundan çıkarılacak. Bugün yapılan açıklamada Demirören Gazetecilik (#DGZTE) hisselerinin, şirketin hakim ortağı adına çıkarılacak yeni payların ihraç edilmesi kapsamında MKK süreci tamamlanınca borsa kotundan çıkarılacağı belirtildi. Açıklama sonrası yüzde 7.5 oranında değer kaybederek 15.50 liraya gerileyen hisselerin işlem sırası durduruldu. Açıldıktan sonra kayıp yüzde 10'a ulaştı ve hisse 15 liraya kadar düşüş kaydetti. Saat 11.13 itibarıyla kayıp yüzde 16'ya ulaştı ve hisseler 14 liraya kadar geri çekildi. Tekrar devre kesici uygulaması başladı ve hissenin işlem sırası durduruldu. Günün en çok kaybettiren hissesinde kottan çıkma açıklaması sonrası sert düşüş yaşandı.

Bu arada DGZTE hisseleri yakın zamanda 8 lira seviyesinedn 19 liraya kadar hızlı bir çıkış kaydetmişti. 

Borsa İstanbul tarafından bugün KAP'a yapılan açıklamada, yeni payların ihraç edilmesinde MKK nezdindeki sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla ihraç belgesinin SPK tarafından onaylandığı Borsa tarafından öğrenildiğinde şirketin işlem sırasının kapatılacağı belirtildi.

Açıklamada, MKK sürecinin tamamlanmasının ardından Borsa tarafından KAP'ta yapılacak duyuruyu izleyen ilk iş gününden itibaren ise şirket paylarının borsa kotundan çıkarılacağı ifade edildi.

Demirören Gazetecilik daha önce yaptığı açıklamada, hakim ortak hissesi dışındaki diğer pay sahiplerinin toplam 342,528 TL nominal bedelli payların iptal edilerek sermaye azaltımı yapılacağı, iptal edilen paylar karşılığında 342,528 TL tutarında eş zamanlı tahsisli sermaye artırımı yapılacağı, eş zamanlı ve pay iptaline eş tutarlı olarak gerçekleştirilen sermaye artırımı neticesinde şirket sermayesinin tekrar 105 milyon liraya çıkarılacağını duyurmuştu. KAP'ta yer alan hissedarlık yapısına göre, mevcut durumda 105 milyon lira sermayeli Demirören Gazetecilik'in yüzde 99.67'si Demirören Medya Yatırımları'na, kalan yüzde 0.33 pay ise diğer hissedarlara ait.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)