E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDevrim Muhafızları: Yolcu uçağı füze sanıldığı için vuruldu---

Devrim Muhafızları: Yolcu uçağı füze sanıldığı için vuruldu

Devrim Muhafızları: Yolcu uçağı füze sanıldığı için vuruldu
11 Ocak 2020 - 15:23 borsagundem.com

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hacızade uçağın cruise füzesi sanıldığı için, kısa menzilli bir füze tarafından vurulduğunu açıkladı. Olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Hacızade, 'keşke ben ölseydim' dedi.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Emir Ali Hacızade İran'ın insan hatası sonucu yanlışlıkla düşürdüğünü açıkladığı Ukrayna Havayolları'na ait uçakla ilgili 'uçağın cruise füzesi sanıldığı için vurulduğunu' söyledi. Hacızade'nin belirttiğine göre uçak kısa menzilli bir füze tarafından vuruldu.

'Keşke ben ölseydim'

İran Devrim Muhafızları Komutanı açıklamasında şunları ifade etti:

"Hava savunma operatörü uçağıcruise füzesi sandığı için vurdu. Operatörle konuşma kayıtları yayınlanacak, tüm sorumluluğu alıyoruz. Olaydan büyük üzüntü duyuyorum. Haberi alınca ölmüş olmayı diledim. Keşke ben ölseydim."

İran Genelkurmay Başkanlığı, çarşamba günü düşen Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının 'hassas askeri bir noktanın' üzerinden geçerken 'insani hata' sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü bildirmişti.

Hamaney soruşturma talimatı verdi

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Genelkurmay Başkanlığı'na Ukrayna uçağının füzeyle düşürülmesine ilişkin 'muhtemel kusurlar ve eksikliklerin incelenmesi' talimatını verdi.

Olaydan derin üzüntü duyduğunu söyleyen Hamaney, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

İran'dan itiraf geldi: Uçak kazara vuruldu

Ukrayna: İran'dan resmi özür ve tazminat bekliyoruz

İran, düşürdüğü uçağın kara kutusunu Fransa'ya gönderiyor

Ruhani: Bu yanlışın sorumluları hakkında yasal işlem yapılmalıdır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kralll12 Ocak 2020 09:41

    birde abd kafa tutuyor bu geri zekalılar. hadi onlar geri zekalı bunların abd kafa tutmasını destekleyen bunlardan daha gerizekalılarda var....

  • Of12 Ocak 2020 08:56

    Fisssssssdsdd

  • Papi12 Ocak 2020 08:31

    Bu aptalca işi yapmasaydınız keşke...Füze olsa sizin topraklarınızdan ırak istikametine niye gitsin. Ya cahilliğinizden yaptınız yada çok korktuğunuzdan ne olduğu önemli değil deyip düşürdünüz.

  • Vatandaş 12 Ocak 2020 00:34

    Bu ordoğulu kafasından bir bok olmaz, yanlışlıkla bunlar nükleer silaha da sahip olsa bir gerizekalı yanlışlıkla düğmeye bastı patlattı derler. Herşey biryanada bizim ortadoğu kafalılar hala bu ülkelerden medet umuyor ona yanıyorum.

  • RİZE li mulivbjk11 Ocak 2020 22:49

    bu kadar korkuyorsanız , böyle sahte kabadayılığa ne gerek var  gerici YOBAZLAR...

  • kılıç11 Ocak 2020 22:35

    UYDURUKTAN DEVLET YÖNETİLMEZ DÜNYAYA REZİL OLAN BİR ÜLKE VARSA İRANDIR MEZARDA BİLE YÜZLERCE İNSAN ÖLÜYOR, ABD NİN 80 ASKER ÖLDÜRDÜK DİYORSUNUZ YALAN OLDUGU ORTAYA ÇIKIYOR UÇAGI BİZ DÜŞÜRMEDİK DİYORSUNUZ YALANCI OLDUGUNUZ ORTAYA ÇIKIYOR GEBEREN GENERAL MÜSLÜMAN KATLİAMCISI AMA SİZ KAHRAMAN İLAN EDİYORSUNUZ İRAN UYDURUK DEVLET O HALK AYAKLANMAKLA HAKLIDIR ÇÜNKÜ HALKIN SABRI BİTMİŞDİR .GENERAL,MOLLA DEVLET YÖNETMEZ.

  • HALİL KARTAL11 Ocak 2020 21:45

    80 Tane abd askeri öldürlük yok yolcu ucağını yanlışlıkla düşürdük .bunlarda bir şey yoktur.bizlerde güçlü ordu belliyor idik fos çıktı.rezil hüsran oldular.abd saldırsa bunları hallaç pamugu gibi atar resmen.

  • Okivireke Dokisirike11 Ocak 2020 21:43

    Ulan daha yolcu ucağını füze sanmıssınız.savas uçağını acep ne sanacaksınız.bir de dünya nın en süper gücüne bu teknoloje ve kafa ilemi kafa tutacaksınız.rezil oldunuz resmen.bunlarda bir şey yoktur bence.bunlarınki çabulcu ordusu ve üçüncü lig ordu bence.abd ve israil bize hiç bir şey yapamazlar.profesyonik akıl , bilim, eğitim, dikkat, teknoloji her şey ister bunlarda böyle bir şey yok sanki.

  • bu suc abd ve iranındır 11 Ocak 2020 21:30

    bu suc abd ve iranındır abd ac gözlü nerde gaz petrol var hemen oraya operasyon cekiyor  bu 2 ülke bu yapılanların hesabını dünyaya vermeli  yazık ölen insanların ne sucu vardı adi şerefsizler 

  • Gerçeklerin itirafı11 Ocak 2020 21:06

    Sn. Hacızade uçak ile füzeyi karıştıracak kadar geri kalmış bir ülkenin dünyanın en büyük teknolojisine meydan okuması komik olmuyor mu? Nükleer silah safsatasından da vazgeçin, aksi taktirde yanlışlık ile kendi ülkenizi yok edersiniz.

  • ne yani 11 Ocak 2020 21:34

    ne yapalım şimdi abd teknolojiye sahip diye sağa sola saldırmasımı gerekiyor burda en buyük suc abd nin dir iranda suclu tabi ama abd alkışlamayacaksın zaten bunlara sebeb veren abd 

  • Alp Tiğin11 Ocak 2020 20:47

    Sen nasıl komutansın? Dev uçak ile füzeyi ayırt edemeyecek kadar cahilsiniz.Bir de ABD.ne kafa tutuyorsunuz.Orta Doğu da her ülkenin içişlerine karışıp,islam kanı döküyorsunuz.Sizin yaptığınız tam bir cehalet ve gericilik örneği.İran yönetimi yaptıklarından utansın...İnsanların kanını dökmekten zevk alan bir İran yönetimiyle karşı karşıyayız....

  • başlarım savaşınıza 11 Ocak 2020 19:34

    adi aşyalık herifler sizlerin savaş ve a gözlülüğü sonucunda masum insanlar ölüyor öldürülüyor başlarım savaşınıza şerefyoksunları bu savaş yapanları asmalı 

  • Ok11 Ocak 2020 22:37

    Hoooooosssssssş

  • davut11 Ocak 2020 19:32

    iranlılar yahudi israilden daha çok kan döküyor. O yüzden irandaki müslümalar sefalet içinde ve zulüm altında iken isaildeki yahudiler daha iyi durumda. Allah zalime acımaz

  • Ali11 Ocak 2020 18:27

    Cehaletin sonuçları..

  • Kamil11 Ocak 2020 18:10

    Füzelerin nereye gittiğinden bihaberler , bir de Abd ye kafa tutuyorlar, Neremle güleyim bilemedim (6)  (6)  (6) 

  • musafa11 Ocak 2020 17:57

    ulan sizin elinizde nükleer falan olsa bu salaklıkla çok rahat patlatırsınız.Uçağı ben burdan izleyebiliryrm siz nasıl devletsinz daha havadakinden haberiniz yok

  • Ozan 11 Ocak 2020 17:53

    Öl o zaman iblis!yalancı rezil İranlılar!ulan bu zekaylada üranyum bilmem ne ile uğraşıyorsunuz! Adamlar haklı size hiç bir zaman nükleer silah yaptırmazlar.

  • ...11 Ocak 2020 17:14

    Şimdi bunlar radara bakarken uçağın hızı ve boyutu ile füzenin hızını ve boyutunu ayırt edemiyorlar mı ? Elbette ayırt ediyorlar hem de en ince detayına kadar. Ama görüyorsunuz utanmadan sıkılmadan herkesi ahmak yerine koyarak yalan söylüyorlar. Acem oyunları devam ediyor. İran dediğin şia dediğin işte böyle kahpe, böyle utanmaz, böyle şeref yoksunu bir terörizimdir. Bunları Allah kahretsin gözlerini kırpmadan onca sivil insanın canına kıydılar.

  • İran rezillik11 Ocak 2020 17:05

    Ahmak herifler

  • Böyle mallık olmaz. 11 Ocak 2020 16:24

    Biliyordukta bu kadar beceriksiz oldugunuzu bilmiyorduk. Bu kafayla siz nasıl Amerikaya kafa tutuyorsunuz hayret bir şey. Cenazeyi defnederken 60 kisi öldü. Milletin gazını alalım diye boş amerikan üssünü vurdunuz.intikamı aldık dediniz. Siz mi yoksa size inananlarmı aptal.

  • DOĞRU11 Ocak 2020 16:03

    bizde kıbrıs barış harekatında kocatepe  adlı savaş geminizi kendi savaş uçaklarımızla vurarak batırdık 54 kişi şehit oldu, bu tip olaylar her ülkede olur...

  • Vatansever 11 Ocak 2020 17:44

    Ne diyon yav hoş mu görelim...uçakta yakınların olsa aynı şekilde düşünürmüydün...ABD ye bi b.k yapamadı masum yolcu uçağını düşürdü yazıklar olsun, aşşağılıklar

  • Zaman 11 Ocak 2020 16:59

    İyi de o 45 sene önceydi. O vakit en teknolojik alet dürbündü

  • Bika11 Ocak 2020 15:46

    Hava savunma operatörü işinin ehli değilmiş. Nükleer başlık sahibi olma iddiasında olan İran, bunları kime emanet edecek.

  • Mehmet11 Ocak 2020 15:43

    Gözlük verelim. Bekçi paşa

  • Atakan 11 Ocak 2020 15:39

    Ne kadar kolay özür dile çık kenara 176 kişi öldü gereksiz bir ülke şu iran abd ve israilin bölgedeki kankisi