E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDevre Kesici Sistemi'nde değişiklik---

Devre Kesici Sistemi'nde değişiklik

Devre Kesici Sistemi'nde değişiklik
08 Şubat 2022 - 23:26 borsagundem.com

Borsa İstanbul, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nde düzenlemeye gidildiğini duyurdu

Borsa İstanbul'da, Pay Piyasası ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'ndaki (VİOP) paya ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde uygulanmakta olan Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin (EBDKS) 17.00-18.00 arasında devreye girmesi halinde pay piyasasında işlemlerin kapanış seansı başlangıcına kadar (18.00'e kadar) geçici olarak durdurulmasına karar verildi.

Borsa İstanbul internet sitesinde yayınlanan duyuruda, EBDKS'de yapılan değişiklikler açıklandı.

Duyuruya göre, EBDKS'nin devreye girmesi halinde seans sonuna kadar geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının otomatik olarak uygulanması kararlaştırıldı.

EBDKS'nin mevcut durumda 17.00-17.30 arasında devreye girmesi halinde yapılan uygulamalara ilişkin bu süre 17.00-18.00 olarak değiştirilirken, EBDKS'nin 17.30'dan sonra devreye girmesi halinde yapılan uygulamalar kaldırıldı.

Duyuruya göre, EBDKS'nin 17.00-18.00 arasında devreye girmesi halinde pay piyasasında işlemlerin kapanış seansı başlangıcına kadar (18.00'e kadar) geçici olarak durdurulmasına ve kapanış seansına dahil olan işlem sıralarında işlemlere kapanış seansı ile devam edilmesine karar verildi.

VİOP'ta, EBDKS nedeniyle işlemleri geçici olarak durdurulan dayanak varlıklara dayalı pay ve pay endeksi vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinde işlemlerin 18.08'de sürekli işlem seansı ile yeniden başlatılması uygulamasına ise devam edileceği aktarıldı.

Borçlanma Araçları Piyasası bünyesindeki Pay Senedi Repo Pazarında işlemlerin seans sonuna kadar (17.30) geçici olarak durdurulması uygulamasına ise devam edileceği belirtildi.

Duyuruda açıklanan değişikliklerin 9 Şubat'tan itibaren yürürlüğe gireceği kaydedildi.

Borsada hacmi Türk Hava Yolları yapıyor

 

Avrupa borsaları İngiltere hariç yükselişle kapandı

 

Açığa satışta üç hisse öne çıkıyor

 

Borsada 38 günde 12 milyar kazandı

 

Borsa İstanbul'da pozitif seyir devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • T09 Şubat 2022 22:38

    Borsayı böyle işlerle buyutemezsiniz sadece ekonomiye zarar veriyorsunuz.

  • Mantık09 Şubat 2022 14:32

    Anlaşıldı!  Endeks yükselip te ağırlıklı hisseler yükselmediğine göre curcunaya  hazır olun demektir.   Genelde böyle olur. YTD 

  • Ahmet09 Şubat 2022 07:49

    Eskiden IMKB zamanında uygulandığı gibi açığa satış yapılacak hisse önceden ödünç piyasasından temin edilip portföye girmeden, açığa satışa izin verilmemelidir. Borsa yatırım ve temettü geliri yeridir. Borsayı kumarhaneye çevirmeyin...

  • Heee09 Şubat 2022 07:11

    Boş kaldınızya saçmalama işleriniz ballamış yine bunlarla uğrasacağınıza garantinin sonucunu bildirenize ya evet al diyeceksin ya hayır fiyat ucuz diyeceksin yokmu aranızda iki kelimeyi bir araya getirebilen??

  • hop09 Şubat 2022 00:57

    hisse son 1 saatte asagi basacak devre kesici girip hop islemler kapandi diyecek öylemi....yuzde 5 yukari gittigindede seansi kapatmisiniz .... ...onumuzdeki gunlere hazirlik mi var asagi basarsa erkenden birirecekler öylemi...sacmalik

  • mtu09 Şubat 2022 00:52

    yine kurcalamaya başladılar devre kesiciyi kaldırın kardeşim su akar yolunu bulur ne diye zırt pırt değişiklik önlem vs gibi şeylerle milletin kafasını karıştırıyorsunuz

  • Kadir08 Şubat 2022 23:58

    Speklerin işine yarayan uygulamanızı kaldırın. Ky ye faydanız yok