E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDevlet tahvilinde balon yok---

Devlet tahvilinde balon yok

Devlet tahvilinde balon yok
17 Mart 2015 - 15:13 borsagundem.com

Nobel ödüllü ekonomist Shiller, devlet tahvili piyasasında balon riski olmadığını söyledi

Nobel ödüllü ekonomist Robert Shiller, piyasalarda devlet tahvili balonu olmadığını, devlet tahvilleri kaynaklı bir sorun yayılması ve kriz beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Shiller, Project Syndicate sitesinde bir makale kaleme aldı.

Makalesinde, "Devlet tahvillerinde balondan endişe edilmeli mi? sorusuna yanıt aradı. 
Shiller, "Son dönemde uzun vadeli devlet tahvillerinin getirileri rekor düşük seviyelere geriledi. ABD'nin 30 yıllık Hazine tahvilleri yüzde 2,25 ile 1972'den bu yanaki en düşük seviyede. İngiltere'nin 30 yıl vadeli devlet tahvilleri yüzde 2,04 seviyesinde. Japonya'nın 20 yıllık devlet tahvilleri yüzde 0,87 seviyesinde. Bu da uzun vadeli devlet tahvillerine yatırım yapanları çok düşük kazançlar elde etmesine neden oluyor. Son zamanlarda az bir yükseliş olsa da devlet tahvillerinin getirileri rekor düşük seviyede kalmaya devam ediyor" dedi.

KRİZDEN UZAK

Nobelli ekonomist yazısında, "Devlet tahvilleri piyasası son dönemde tarihi bir düzeltme gereksinime girerken, bazıları devlet tahvillerinde yaşanacak düzeltmenin piyasaları aşağı çekmesinden ve daha önce konut kredileri ve borsalarda yaşananlara benzer bir krizin çıkmasından endişe ediyor" dedi. 

Shiller, devlet tahvilleri piyasasında krizin yaşanma ihtimalinin uzak olduğunu söyledi.

Ekonomist bunun gerçekleşmesi için dünya genelindeki merkez bankalarının ani ve beklenmedik şekilde sıkılaştırmaya gitmesi gerektiğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)