E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDevlet memuru 15 yılda sadece 18 ay çalıştı---

Devlet memuru 15 yılda sadece 18 ay çalıştı

Devlet memuru 15 yılda sadece 18 ay çalıştı
29 Ocak 2018 - 10:34 borsagundem.com

İspanya'da bir memurun, 15 yıllık meslek hayatının sadece 18 ayında çalıştığı, geriye kalan süreyi izinli ve raporlu geçirip maaş aldığı ortaya çıktı

İspanya'da bir memurun, 15 yıllık meslek hayatının sadece 18 ayında çalıştığı, geriye kalan süreyi izinli ve raporlu geçirip maaş aldığı ortaya çıktı.

El Pais gazetesinin haberine göre, İspanya'nın güneydoğusundaki Alicante kentinde, bir psikiyatri hastanesinde asistan olarak gören yapan memur, 2001-2016 yılları arasında izin günlerinin hemen ardından rapor alıp bunu sürekli tekrarladı.

Memur bu süre zarfında, 7 kez bir yıllık, 3 kez de 1,5 yıllık olmak üzere toplamda 4 bin 553 gün rapor aldı. Raporlar dışında yasal izinlerini de kullanan memur, toplamda 18 ay çalışmış oldu.

TAMAMEN YASAL

Kent yetkililerinden Alejandro Moral, yaptığı açıklamada, etik bulunmamasına rağmen memurun yaptığının yasal olduğunu vurgulayarak, hukuk içinde hareket ederek memur hakkında disiplin soruşturması başlattıklarını kaydetti.
Tartışma konusu olan memur ise Ulusal Sosyal Güvenlik Kurumunun kendisini raporunun bitmesinin ardından işe dönmesi gerektiği konusunda bilgilendirmediğini ispatlayıp aleyhinde açılan davaları kazandı.

ÇALIŞMADAN MAAŞ ALDI

Kişisel bilgilerin korunması kanunu çerçevesinde açıklamak zorunda olmadığı hastalığının işini yapmasını engellediğini söyleyen memurun bin 500 avroluk maaşını almayı sürdürdüğü öğrenildi.
Hakkındaki inceleme devam eden memurun, resmen izinli olmadığı ancak haftada sadece 30 dakika hastalarla ilgilendiği ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie29 Ocak 2018 13:42

    Helali hoş olsun.

  • krn-i29 Ocak 2018 12:29

    ne demek istediğinizi anlamadım bize ne başka ülkedenin memurundan sen kendi işine bak ne kadar çalışıyorsun hakkını alıyormusun sigortan tam yatıyormu

  • erol g.29 Ocak 2018 12:03

    TEVRAT,MUSA PEYGAMBERE BİLDİRİLEN 10 EMİRDE 6 GÜN İŞLEYİN BİR GÜN DİNLENİN DİYOR AİLEN DE DİNLENSİN KÖLELERİNDE ÇİFT SÜREN YÜK TAŞIYAN HAYVANLARINDA BİR GÜN DİNLENSİN DİYOR KURAN AYETLERİ DE HAFTADA BİR GÜN DİNLENMEYENLERİ MAYMUNA ÇEVİRDİK DİYOR SEBT/DİNLENME GÜNÜNDE İHTİLAFA DÜŞENLERE FARZ KILINDI DİYOR AKLI BALINDA OLAN HER İNSAN BİR HAFTADA EN FAZLA ALTI GÜN ÇALIŞMALI EN AZ BİR GÜN DİNLENMELİ VAİZLER İSE HAFTANIN BİR GÜNÜ OLAN CUMA GÜNÜ BİR SAAT VAAZ VEREREK BİR AYDA TOPLAM 4 SAAT GÖREV YAPARAK 30 GÜNLÜK MAAŞ ALIYOR eli eleştireceğimize kendimizi eleştirelim

  • D demirkan 29 Ocak 2018 11:52

    DEVLET MEMURU DEYİNCE HEPSİNİ AYNI KEFEYE KOYMA.SAĞLIK PERSONELİ 24 SAAT NÖBET TUTUYOR.EMNİYET GÜÇLERİ DE AYNI.BUNLARI AYIR AYIPTIR.