E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDevlet hastanesinde büyük skandal: 2 ölü---

Devlet hastanesinde büyük skandal: 2 ölü

Devlet hastanesinde büyük skandal: 2 ölü
05 Şubat 2015 - 19:41 borsagundem.com

Ağrı'da hastanede oksijen sistemi arızılandı, Erzurum'a sevk edilen 2 hasta öldü.

Ağrı Devlet Hastenesi'nin yoğun bakım ünitesine oksijen sağlayan sisteminde meydana gelen 4 saatlik arıza nedeniyle, ambulanslarla Erzurum ve Patnos'taki hastanelere sevk edilen 5 hastadan Hüseyin Seçen ve Keje Yalçın'ın ölümü üzerine soruşturma başlatıldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ağrı Şubesi Hukuk Sekreteri Emin Bayram, uzun süredir arızalı olan oksijen sisteminin 29 Ocak'ta tamamen bozulduğunu iddia etti. Arıza nedeniyle yoğun bakımdaki 5 hastanın Erzurum ve Patnos'taki hastanelere sevk edildiğini belirten Emin Bayram şunları söyledi:

"29 Ocak günü 02.00- 06.00 saatleri arasında yaşanan arıza nedeniyle 5 hasta doktorların kararı ile hastanelere sevk ediliyor. Bu sırada iki hasta yaşamını yitiriyor. Bu üzücü olaydan 3 gün sonra haberimiz oldu. Ağrı'daki 150 yatak kapasiteli devlet hastanesinin fiziki koşulları yetersiz. Çoğu hasta Erzurum'a gidiyor. Kentte 300 yataklı yeni bir devlet hastanesinin inşasına başlanmış ancak 3 yıldır bitirilemiyor."

"AMBULANSLARDA HASTALARA OKSİJEN BAĞLANIR"
Ağrı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Murat Dicle, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Saatlerini tam bilmiyorum. 21 Ocak'ta ana kompresör arıza yapıyor. Teknik servis gelip bakıyor. Ankara'ya gönderiyorlar. Ellerinde iki kompresör kalıyor. Bu şekilde kullanmaya devam ediyor. 29 Ocak günü saat 02.00'de bunlardan biri arıza veriyor. Teknik servis yine geliyor. Saat 04.00'te sistemi yine devreye alıyor. Yani oksijen veriliyor. Bu süreçte yoğun bakımdaki doktorumuz hastaların sevk edilmesini uygun bulan kararı alıyor. Yoğun bakımdaki 5 hastanın sevki tamamen doktor kanaatidir. Hastanın o anki durumunu en iyi oradaki doktor değerlendirir. Doktor, sistem arazası tekrarlar ya da giderilemezse endişesi ile hastaları sevk etmişler. Ambulanslarda hastalara zaten oksijen tüpleri bağlanır. O nedenle hastalar oksijensiz bırakılmaz. "

SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Ölüm olaylarıyla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın sürdüğünü anlatan Kamu Hastanaleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Murat Dicle, Patnos'a sevk edilen çoklu organ yetmezliği olan Hüseyin Çeçen ile Erzurum Buhara hastanesine sevk olan akciğer kanserinden tedavi gören 62 yaşındaki kadın hasta Kejen Yalçın'in yolda hayatını kaybettiğini bildirdi.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Sağlık Bakanlığı, Ağrı Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi ile ilgili iddialara ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün medyada "Ağrı Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde solunum cihazı desteği alan hastaların kuru hava kompresör motorunda arıza olması nedeni ile Erzurum’a sevk edildiği, sevk edilen 5 hastadan 2’sinin hayatını kaybettiğini” belirten haberler yer aldığı kaydedilerek, “Haberlerdeki iddiaları araştırmak üzere Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatıyla bir müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma neticesi ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eda06 Şubat 2015 07:51

    siz ancak istanbula 3. köprüyü yapın önce ağrıya adam gbi devlet hastanesi yaptırın

  • hanifi kizilaslan05 Şubat 2015 22:16

    Bir Ağrı li olarak bu güne kadar hastahanenin neyi sağlamdı ki buda sağlam olsun. Ne yazık ki bir çok hastamız yolda can veriyor. Yazıklar olsun bizi bu hale düşürenlere..