E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDevlet dar gelirlinin icra dosyalarını kapatacak, peki o şirket ne kazanacak?---

Devlet dar gelirlinin icra dosyalarını kapatacak, peki o şirket ne kazanacak?

Devlet dar gelirlinin icra dosyalarını kapatacak, peki o şirket ne kazanacak?
25 Ağustos 2022 - 12:48 borsagundem.com

Gelecek Varlık Yönetim’i yaptığı açıklamada önemli ölçüde etkilenmeyeceğini belirtti.

BORSAGUNDEM.COM 

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, dün akşam yaptığı açıklama ile detaya girmemekle birlikte alt gelir grubu vatandaşın icradaki dosyalarının hazine tarafından üstlenilerek kapatılacağını açıkladı.

Söz konusu açıklama dar gelirli arasında olumlu karşılanırken bu defa gözler alacaklı tarafında bulunan varlık firmalarının bundan ne derece etkileneceğine çevrildi.

Konuyla ilgili ilk açıklama Gelecek Varlık Yönetimi firmasından geldi.

Bugün KAP’a açıklamada bulunan Gelecek Varlık Yönetimi, portföyünün yüzde 1,5 ile yüzde 2 arasındaki kısmının haberde geçen kapsam dahilinde olmasını öngördüklerini belirtti.

Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamasına atıfta bulunarak alt gelir düzeyindeki vatandaşların borçlarına yönelik bir destek paketi düzenlemesinin yürürlüğe gireceğine ilişkin haberi kendilerinin de basından duyduğunu dile getirdi.

Söz konusu haberlerde varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2.500 TL’ye kadar olan icra takibindeki borçların devlet tarafından üstlenileceği, bu kapsamda kendilerinin de alacaklı olduğu dosyaların bulunduğu açıklandı.

Gelecek Varlık Yönetimi KAP’a gönderdiği açıklamada; haberde bahsedildiği gibi 2.500 TL’ye kadar olan alacakların devlet tarafından üstlenilmesi durumunda kendilerinin bundan fazla etkilenmeyeceği, alacakların %1,5 ile %2,0 arasındaki kısmın kapsam dahilinde olmasını öngördüklerini, ifade etti.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre haberde yer alan kararın kanunlaşması halinde Gelecek Varlık Yönetimi’nin finansal tabloları üzerinde önemli bir etkisinin olması beklenmiyor.

9 milyona yakın dosya icradan düşecek

 

İcralık borçlara devlet desteği geliyor

 

İcra ve İflas Kanunu ile ilgili değişiklik Resmi Gazete'de

 

İcra ve İflas Kanun Teklifi yasalaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belirsizlik25 Ağustos 2022 23:01

    Varlık Yönetim şirketi nedir , hangi varlığı yönetiyor, banka ve müşteri arasındaki alacak verecek meselesi iki tarafı ilgilendirir. oysa akp böyle bir şey icat ederek bankaların da isteği doğrultusunda, vatandaşı sonradan taraf olan hukuk şirketlerinin insafına bırakmıştır. yüzbinlerce vatandaş varlık yönetim şirketlerinin kıskacı ve baskısı altındadır. iktidar bunu görmüyor mu.. bu şirketler kapatılmalıdır.

  • xyz25 Ağustos 2022 21:22

    Millet icralık. Millet batık. Dahada nutuk atılıyor. Bolca cek cak lı laflar ediliyor. Uçuyorsak ve kaçıyorsak vede Dünya bizi kıskanıyorsa bu icralar neden bu af neden diye sorar insan.

  • Güven25 Ağustos 2022 17:15

    Konu henüz cek cak aşamasında, yürürlüğe girsin görelim.

  • Ahmet Özbir ve Baran ittifakı 2Li Masa25 Ağustos 2022 16:44

    Haciz yapan firmalar Türk firmalar mı?.Yoksa herşeyi satılan bir ülkenin , yabancılarca hane halkı bozuluyor mu ?.Türk milli aileyapısı ve gelenkleri hacilerle bozulmasın. Yabancı parası ile Türkiye yi şirketler ve yasal haklarca kemirmesin.İnsanları ve Türk aile yapısını bu tehdide açık hedef yapanlar hesap versin.

  • Sedat25 Ağustos 2022 19:11

    Ahmet Özbiri AKP li, Baranı da MHP li zannediyordum, çok yanılmışım gerçekten. Yada tahminim doğru ve sonunda  gerçeği görebildikleri için kendilerini tebrik ediyorum.

  • baha25 Ağustos 2022 16:39

    AKP NİN İÇİNDE SANKİ BİR KARAKULAK VAR NE YAPILMAK İSTENİYORSA ANINDA CHP NİN HABERİ OLUYOR AKP NİN DİKKAT ETMESİ LAZIM

  • astor25 Ağustos 2022 16:02

    helal osun adama gündemi belirliyor. her söyledigi gündem oluyor. hükümet anında harekete geçiyor. 

  • Mucise Reis : )25 Ağustos 2022 14:13

    Şahlananlar uçanlar :D maşallah... Ekonomi kötü diyen spekulatiflik eden, işleri kötüleyenler yargı karşısında hesap verecek :D

  • hayret25 Ağustos 2022 13:46

    hayret ya numuslu vatandaş yememiş içmemiş öd emiş kardeşim kimim parasıyla kimi kapatıyorsunun kılıçtaroğlu ne derse bunlar onu yapıyor haıyret ya

  • Mucise Reis : )25 Ağustos 2022 14:16

    Ben geçmiş yıllarda o olaya bakmıştım. Parti progrmlarını okuyordum. CHP nin seçim döneminde ... özeti neyse...  bankalar alacaklarını alamıyor. tahsil edemiyor ve komle gider olarak banka kayıtlarına alıyorlar... mesela 100 bin tl banka tahsilden vazgeçiyor, gider yazıp devlete ödeyeceği kardan düşüyor. kar artışı ile kendini kurtarıyor. Bu 100 bin alacağından vazgeçtiği kişileride leasing firmalarına satıyor... bende 100 bin tl borç tutarlı  20 bin kişi var diyor mesela... leasıng firması yaa 100 bin alacak listeni alırım, karşılığında sana 20 bin bin veririm. diyor... banka bu alacaklarını devrediyor. leasıng faktorıng firmasıda borçluları avukat ordusu ile bulup 3 - 5 yıllık faiz ekleyip, vatandaşın sırtına yapışıyor ve yasal takip ve uzlaşma ile para tahsil ediyor. böylece leasıng fırması 20 bin üzerindeki tahsılatla kar yazıyor. Kılıçdaroğlu bunu ben tek kalem bitiricem dedi. Bu olaylar başka eyre gitti aflar ile..

  • Nasreddin25 Ağustos 2022 13:20

    Bu şekilde olması yanlış dar gelir tanımı ne herkes beklentiye girer ve ister bu tip işler gizlice çalışması yapılıp duyurulmadan gerçek ihtiyacı olanlarınki kapatılırdı şimdi olan da olmayanda ödemez icralar artar onu bunu küstürmemek oy almak için extra para basılacak, bu işi yol olmasın kimse bundan sonra ödemez.