E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDevlet bazı dükkanların açılmasına izin verdi---

Devlet bazı dükkanların açılmasına izin verdi

Devlet bazı dükkanların açılmasına izin verdi
11 Mart 2020 - 13:33 borsagundem.com

Ölümcül Covid 19 virüsünün dünyaya yayıldığı yer olan Çin'in Vuhan şehri ve Hubei eyaletinde alınan sıkı önlemlerden sonra vaka sayısının azalması sebebiyle bazı iş yerleri ve dükkanların açılmasına izin verildi

Yaklaşık 2 ay boyunca karantinada kalan ve sokağa çıkma yasağı uygulanan bölgede bugüne kadar 3 binden fazla kişi korona virüs sebebiyle hayatını kaybetmişti.

Hubei eyaleti yetkilileri salgının kontrol altına alınması sonrası bazı şehirlerde eczane, benzinlik, süpermarket ve manavlarla, tohum ve tarım ilacı satan dükkanların açılabileceğini açıkladı. Yetkililer, bu tarz dükkanların ilaç, tıbbi malzeme, gıda ve akaryakıt gibi insanların öncelikli ihtiyacını karşılayan ürünler sattığını ve bu sebeple "birinci kategoriye" alınarak hizmet vermelerine izin verildiğini kaydetti.

Bunun yanında ulusal ve küresel bazda üretim zincirinde öneme sahip mallar üreten fabrikalarınsa özel izin alarak üretime başlayabileceği ifade edildi. Bölgedeki diğer şirketlerse 21 Mart tarihine kadar kapalı kalacak. Ancak diğer kısıtlamalara ilişkin kurallarınsa devam edeceği açıklandı. Buna göre, Vuhan'da toplu taşıma yasağı devam edecek ve okullar da ikinci bir emre kadar kapalı kalacak.

Otomotiv sektörünün kalbi Vuhan

Vuhan şehri özellikle Çin otomotiv sektörü için büyük öneme sahip. Ülkedeki araçların ve bu endüstriye bağlı yedek parçaların yüzde 10'u Vuhan'da üretiliyor. Çin genelindeyse korona virüs sebebiyle alınan önlemler dolayısıyla ülke ekonomisinin normalin yüzde 25 altında seyrettiği belirtiliyor. Uzmanlar nisan ayı sonunda üretim faaliyetlerinin normale döneceğini ve ekonominin de toparlanacağını öngörüyor.

Geçtiğimiz salı günü Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Covid-19'un ortaya çıktığı Vuhan kentini ziyaret ederek yetkililerle görüşmüş, halkı sokaklarda selamlayarak sağlık çalışanlarına teşekkür etmişti.

Resmi verilere göre Çin'de son günlerde korona virüsün yayılma hızı büyük oranda azaldı. Son 24 saatte ülkede 30 vaka daha tespit edilirken toplam sayı 80 bin 784'e çıktı. Son bir günde 22 kişi ise hayatını kaybetti.

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)