E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDevlet Bahçeli'den erken seçim açıklaması---

Devlet Bahçeli'den erken seçim açıklaması

Devlet Bahçeli'den erken seçim açıklaması
01 Haziran 2020 - 20:40 borsagundem.com

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Türkiye'yi erken seçime sürükleme propagandasına kulak asılmayacak. Seçimler 2023 Haziran'ında yapılacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim tartışmalarına ilişkin "Türkiye'yi erken seçime sürükleme kara propagandasına kulak asılmayacak, milletvekili seçimleri 2023 Haziran'da yapılacaktır" dedi.

Parti teşkilatlarına genelge gönderen Bahçeli, milletvekili seçimlerinin planlandığı gibi 2023'ün Haziran ayında yapılacağını söylerken, "Erken seçime ihtiyaç olmadığı gibi bununla ilgili dolambaçlı yollardan zorlama yapanlar demokrasi ve millet muhalifi çevrelerden başkası değildir" ifadesini kullandı. Bahçeli, Cumhur İttifakı'na bağlılık vurgusu da yaparken, "Bütün teşkilatlarımız mahallerinde Cumhur İttifakı’nın ruhuna, yeni hükümet sisteminin doğasına müzahir hareket etmekle mükelleftir" açıklamasında bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye’yi erken seçime sürükleme, bu suretle sanal bir gündem tesis etme gayretkeşliğine heves eden siyasi aymazların hiçbir telkin veya kara propagandasına kulak asılmayacaktır. 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır.

Erken seçim söylemi ayıplı bir tuzaktır, kirli bir tertiptir, dibi uçurum olan bir tezgâhtır. Bu tuzağa düşecek, bu tertibe kanacak, bu tezgaha gelecek aklı başında hiç kimse yoktur. Erken seçime ihtiyaç olmadığı gibi bununla ilgili dolambaçlı yollardan zorlama yapanlar demokrasi ve millet muhalifi çevrelerden başkası değildir. Milliyetçi Hareket Partisi bütün teşkilatlarıyla zamanında yapılacak bir seçim için siyasi çalışmalarını sabırla icra edecektir. Herkesin buna muvafık davranması şarttır.

Son zamanlarda sosyal medyadan kışkırtıcı söylemler, iffet yoksunu iftiralar yaygınlaşmıştır. Twitter, Facebook başta olmak üzere, sosyal medyadan partimize, parti yöneticilerimize ve dava arkadaşlarımıza yönelik saldırı ve tahriklerin çoğalması gözlerden kaçmamaktadır. Sosyal medya alanında yasal bir düzenleme artık mecburi bir hal almıştır. Haysiyet ve itibar suikastı yapan, yalan ve sapkın haber yayan hesaplar yakından takip edilip mutlaka hukuken gereği ikmal edilecektir. Hiçbir iftiraya boyun eğilmeyecek, bunları paylaşan, nifak çıkaran hiç kimseye müsamaha gösterilmeyecektir. Sosyal medyanın doğru, temiz ve nezih kullanımına bağlı kalmayanlar bunun sonuçlarına katlanacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı’na yürekten bağlıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için samimi mücadelesini önümüzdeki yıllarda da yapacaktır. Bütün teşkilatlarımız mahallerinde Cumhur İttifakı’nın ruhuna, yeni hükümet sisteminin doğasına müzahir hareket etmekle mükelleftir.

Siyasette ağız birliği önemli ve öncelikli bir hedeftir. Herhangi bir konuda parti politikası tezahür etmeden görüş bildirmek, kanaat paylaşmak sakıncalıdır, sakattır, parti disipliniyle terstir. Herkes teşekkül etmiş parti politikalarına bağlı kalacaktır. Bunun dışında herhangi söz ve açıklamalara tevessül edilmeyecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)02 Haziran 2020 09:56

    2023 de seçim olacak ise, ne diy yeni kurulan partilerin mecliste sesi yeni yasa ile kısılıyor?  2023 de seçim olacak , erken seçim olmayacak ise... neden mecliste bazı transfer yöntemleri oluyor diye yasal değişim anayasaya aykırı şekilde dğeiştiriliyor ? 2023 de olacak seçimde bugun dahi kurulan partiler bahsedilen yasadan 2023 seçimlerine kadar etkılen mıyor ? erken seçim hamlesini kendi çıakrtacakları yas ile, kendileri gündeme getirmiş oluyor :D tezat durum

  • Ali02 Haziran 2020 08:14

    Ufukta seçim yok denilmeye başlandıysa bilinki seçim yakındır.madem seçim yok neden dillendirdiniz o zaman 2023 Haziran da seçim.

  • mtu02 Haziran 2020 02:43

    sanırsın tek başına iktidar

  • A. A.02 Haziran 2020 01:48

    Doğru söylüyorsun Sayın Bahçeli. Seçim zamanında yapılmalı. O bu istiyor diye zıt pıt seçim mi yapılır? İktidar olacağını zanneden zavallılar 3 sene daha hayal kursunlar. Sonra hoop 5 sene daha. Bir belediyeyi idare edemeyenler, memleketi idare etme hayali kuruyorlar. Hem de Pkk, Fetö, Dhkp-c desteğiyle. Şaka gibi...

  • Ali 01 Haziran 2020 23:48

    Siyasetçiler bir gün sonra farklı şey söyler... Sonra dündür....Bu günbu gün...BİR bakmışsın... Şapkadan seçim fırlayıvermiş....borsacılar temkinli olun

  • Erol g.01 Haziran 2020 23:16

    SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU HESAP UZMANI,GELIRLER GENEL MÜDÜRÜ,BAĞKUR GENEL MÜDÜRÜ,SSK GENEL MÜDÜRÜ OLARAK DEVLETIMİZE HİZMET ETMİŞ EMEKLI OLDUKTAN SONRA DA İŞ BANKASI YÖNETİM KURULUNDA GÖREV YAPMIŞ 2009 İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇİMLERİNDE CHP ADAYI OLMUŞ %37 OY ALMASINA RAĞMEN 2. OLARAK SEÇİLEMEMİŞ BU KADAR ÖNEMLİ GÖREVLERDEBULUNMUŞ KISIYE ANCAK SAYGI DUYULUR

  • Aydınlı Ahmet Öden 01 Haziran 2020 23:11

    Evet çiftçi borçlarını silin bari 1 işe yara giderayak sn Bahçeli kardasş

  • mahir01 Haziran 2020 23:08

    adı Türkiye olan bir ülkede, türk milliyetçiliği yapıp, kürt milliyetçisi Hdp'den az oy almak büyük başarı:)

  • Trt01 Haziran 2020 22:54

    Demirel Ecevit vs kemikleri sizliyomudur merak ediyorum

  • Yozgat lı Hasan Eker 01 Haziran 2020 22:54

    Çiftçi yi bitirdiniz sn Bahçeli senin oyun anca yüzde 6 oyum iyi partinin bir ülkücü olarak

  • BİR DOST01 Haziran 2020 23:07

    Solcu-kominist olmak suç değil bu ülkede, ben İP partisinin türemesine çok sevindim solcu-kominist olup kendini Milliyetçi olarak tanıtanlar ortaya çıkmış oldu.

  • Emekli01 Haziran 2020 22:43

    Kaybedecveğinizi gördünüz anketlerde ha ha. Senin sözüne de zaten güven olmaz.

  • AHMET ÖZBİR01 Haziran 2020 22:41

    DEVLET'İME TUZAĞI BOZAN ADAM Bahçeli, teröristleri silip süpüren, istikrarın devamını tesis eden, REİS'le bir olup ÜLKEMİZE HİZMET EDEN, VATANIMIZI ŞAHLANDIRAN Devlet'im, düamızı sen gerçekten hakettin. REİS-DEVLET ELELE, HEP İLERİYE.

  • Kamil 02 Haziran 2020 07:13

    Muhahahaha, komik adamsın vesselam.

  • Serhan kurt01 Haziran 2020 22:24

    Kimsin sen necisin sen oyun kadar konus ihtiyar ülke senin gibisini görmedi utanç abidesi gurursuz seni defol git mhp den

  • Tatildilencisi01 Haziran 2020 22:19

    Allah Devlet Abiyi basimizdan eksik etmesin , basimizda bir büyük olarak bulunsun.Büyük adamsin Devlet Abi.

  • emekli01 Haziran 2020 22:13

    evet veriyorum. Kemal a mı verelim,hdp ye ğitmesin en azından.

  • Türkoğlutürk 02 Haziran 2020 06:32

    Çadır mahkemesini unuttun anladık, Öcalanı trt ye çıkartıp oy istemesini demi unuttun.

  • ye01 Haziran 2020 22:45

    hdp nin nesi var ? akpe den ne farkı var ? ki... chp den farkı olsun ? apoyu hdp mi imralıda besliyor ? aponun mektubunu imralıdan gizlice askeri operasyonla alıp trt televizyonuna çıkartıp konuşuyor ? ya herkesin siyasi görüşü olur. herkesin düşüncesi olur. kitap okumuştur. derki bu bu iyi olur, şuşu iyi olur. yada bunlar tarihd eşöyle olmuştur. geçmişte böyle olmuştur der... vizyon olur, mizyon olur. buna göre yazarsın... kabul hatta tartışılırda, ama öyle bişe yazmışsın ki, "dam üstünde saksağan... " :D .... sadece gülüp geçiyor insan... 

  • muck01 Haziran 2020 22:10

    Senden büyük propaganda var mı ? sabah a, akşam b diyen adamsın... :D muhtar seçimine girsa mahallesindekazanamaz.. parti muhabbetine bazı kişielr oy atıyor, şuan oy oranı tarihi endüşük seviyede görüluyor. hemde iktidarın yanında olduğu halde... bu büyük başarısızlık...

  • muhalif01 Haziran 2020 21:39

    bu adama hala oy veren varmı yaw  :)

  • fafa01 Haziran 2020 21:17

    Sayın Bahçeli,insanların aklına düşüren sizsiniz,siz de bu hususta uzmansınız,millete ne diyeceksin.uzmansınız.Milletin ağzına bir sakız verdiniz,artık herkes onu çiğniyor.

  • Ali bey01 Haziran 2020 21:16

    Hadi ordan bozuk kurt. İki sene önce nie bı tarafını yırtıp erken seçim dedin? Var senin bir karın agrin

  • emekci01 Haziran 2020 21:14

    tarikatlerde şeyh ölünceye kadar postunu bırakmaz. siyasi partilerde ise başarısız olan başkan koltuğu, arkasından gelene bırakır. 20 yıldan fazla mhp'ye başkanlık edip, hdp'den daha az oy alan başkan başarısızıdır

  • mahir01 Haziran 2020 21:58

    türkiyede kürt partisinden az oy alan milliyetçi parti:)

  • Türkoğlutürk 01 Haziran 2020 20:47

    Adaletin olmadığı yerde açlık, açlığın olduğu yerde kavga olur. Bunların tek nedeni doymak bilmeyen politikacılar dır. Trump şirketleri düşünmekten vatandaşı düşünmeye zamanı kalmıyordu.