E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDevlet Bahçeli yine af istedi---

Devlet Bahçeli yine af istedi

Devlet Bahçeli yine af istedi
01 Haziran 2018 - 16:22 borsagundem.com

MHP lideri Devlet Bahçeli, hapisteki tutuklular için af talebinde bulundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Temennim odur ki Ramazan Bayramı öncesinde mevcut siyasi iktidar bir adım atarsa o bakımdan biz elden gelen gayreti gösteriyoruz. Böyle bir affın yeni bir cumhuriyet hükümeti sisteminin oluşturduğu dönemde, bütün siyasi partilerin desteğiyle çıkmasında yarar vardır, diye düşünüyorum" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, parti genel merkezine teşekkür ziyaretine gelen Mahkum Yakınları Derneği Enver Yılmaz ile yakınları cezaevinde tutuklu bulunan aileleri kabul etti. Başkan Yılmaz ve mahkum yakınlarının MHP'yi ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Bahçeli, hükümete af çağrısını yineledi. MHP olarak bu konuda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayan MHP Lideri Bahçeli, şunları söyledi:

"Şu an cezaevlerimizde 235 bini bulan mahkum ve tutuklu bulunmaktadır. Bunların içerisinde büyük çoğunluk 'kader mahkumu' olarak nitelendirdiğimiz kişilerdir. Cezaevi şartları bu kadar kalabalık mahkumu taşıyabileyecek durumda da değildir. Bu sebepten dolayı, yeni bir döneme giriyoruz. Yeni bir başlangıç var Türkiye'de. Üç evreli bir sistem değişikliği söz konusu. Bunlardan bir tanesi, çok partili siyasi hayatımız; şimdi de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Türkiye'de bu önemli ve köklü değişiklikte toplumu rahatlatmak, onları huzura kavuşturmak, 'kader mahkumu' olan insanlarımızı ve ailelerini buluşturmak. Nasip olursa benim kanaatim, tabi bunu Meclis'te yapabilecek sayısal gücümüz yok. Ama temennim odur ki inşallah Ramazan Bayramı öncesinde mevcut siyasi iktidar bir adım atarsa o bakımdan biz elden gelen gayreti gösteriyoruz. Konuyu istismar etmiyoruz. Siyasi olarak kullanmıyoruz. Bunları biz geçmiş dönemlerde de yaşadık. Çok sayıda af çıkmıştır. Bu defa da böyle bir affın yeni bir cumhuriyet hükümeti sisteminin oluşturduğu dönemde, bütün siyasi partilerin desteğiyle çıkmasında yarar vardır, diye düşünüyorum. Allah hepinize sabır versin. İnşallah sonu da hayırlı olur."

Mahkum Yakınları Derneği Enver Yılmaz da MHP Lideri Bahçeli'ye teşekkür etti. Bahçeli, daha sonra mahkum yakınlarıyla fotoğraf çektirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MhM0903 Haziran 2018 09:26

    Bazı siyasetçiler devlete Karşı suçları devlet affedebilir,şahıslara karşı olan da kul hakkı vardır diyor.Sormak istiyorum;Devlete karşı suçlar Terör suçları,zimmet suçu irtikap suçu,güveni kötüye kullanma suçu vb.suçlar.Bu suçlardada Yetim hakkı vardır.Tüyü bitmemiş yetimin hakkı.Devlet Vatandaşı ile ömür boyu Hasım olamaz.Adli sicili olan insanları ötekileştirip devlet düşmanı yapmamak gerekir.Özel sektör dahil hiç bir yerde sicili olduğu için iş bulamıyorlar.Bu af konusu derin bir konu herkes boş boş konuşuyor.Syn Devlet Bahçeli kanayan bir yaraya pansuman olmak konusunda önemli bir adım atmıştır.Affa karşı olan arkadaşlar 5 bin Fetöcü hakimin kararlarını ne yapacaksınız?Tarafsız bağımsız adaletin olmadığı yerde Af da kaçınılmazdır.

  • xxx02 Haziran 2018 01:12

    Gayet makul bir öneri. Kader mahkumlarına bir şans ve normal yaşama hakkı tanınmalı.

  • mehmetbacak02 Haziran 2018 15:50

    Fetöcü hakim kararlarından mağdur olan binlerce insanın hakkını kim savunacak.10 bin hakim savcının 5 bini Fetöcü ve ihraç olmuş ise,Cezaevlerinin çoktan boşalması gerekirdi.Fetöcü hakim nasıl türk milleti adına tarafsız karar verebilir.Adaletin olmadığı ülkede Yargı Terör örgütünün eline geçmiş ise Affa karşı çıkmak Fetöye destektir alenen.

  • alp02 Haziran 2018 01:00

    sayın bahcelı az kaldı secımler yaklasıyor

  • Yeter artık 02 Haziran 2018 00:28

    Reisi hep tuzağa düşürdün yüzde 30 ile yönetiyordu .Şimdi yüzde51,e çıktı.

  • yoksul01 Haziran 2018 22:21

    hapishanelerin tıklım tıklım olması neyin göstergesidir?

  • off off01 Haziran 2018 22:19

    kim elimi öperse ben oyumu ona veririm.

  • t01 Haziran 2018 17:53

    kul hakkını ALLAH bile affetmiyor

  • Ahmet01 Haziran 2018 17:44

    Sen oy için afedersinde,mağdur insanlar,dahada önemlisi Allah afedermi?

  • Yusuf Yıldız01 Haziran 2018 17:25

    Ne kadar angarya bir adam..Reis dedikleri adam da bunu adamdan sayıp yanına alıyor..ülkede bir doğru dürüst siyadetçi yok..

  • Oduncu02 Haziran 2018 04:47

    Sen durustmusun acaba seni secelim. Zeki birine benziyorsun

  • m.k01 Haziran 2018 17:02

    teröre af olmaz

  • yazık01 Haziran 2018 17:02

    sen otur da kendin için af dile. bu adamları başımıza nasıl bela ettiğini ve ülkeyi nasıl bir bela içine düşürdüğün için af dile.

  • vatandaş01 Haziran 2018 16:57

    bir parti lideri düşünün ki ülkenin ekonomi, eğitim, sağlık, hukuk, teknoloji vb alanlarında tek bir fikri, önerisi veya eleştirisi olmasın. bozuk plak gibi aynı konuya takmış söyleyip duruyor.

  • Bika01 Haziran 2018 16:48

    Af istemenin amacı şu anki hükümlüler değil, siyasi iktidar değiştikten sonra son 16 yılın hesapları incelenince suçlu duruma düşecek olanların mahkum olmasını engelleme ya da az ceza almasını sağlama.

  • bu dünyadan biri01 Haziran 2018 16:58

    Vallahi mantıklı geldi bana da, açılacak davalara ne savcı yeter ne hakim. Pkk ile görüşmeden tutun, Suriyelilere dağıtılanlara, Fetöye verilenlere, Suriye meselesine, Abd nin yaptığı şantaja, Zarrab dosyasına kadar neler var neler.

  • seçmen01 Haziran 2018 16:38

    memleketin derdi af mı? Senin başka işin yok mu, dolar almış başını gidiyor.. her geçen gün cebimizdeki para pul oluyor, iyisi mi sen çayını iç ve otur oturduğun yerde..

  • bu dünyadan biri01 Haziran 2018 16:32

    Rahşan affı için demediklerini bırakmamışlardı. Unutacağımızı mı sandınız, siz her şeyi unutabilirsiniz ama unutmayanlar var, unutmayın, desekte unutacaksınız, unutmamanın yolu sürekli hatırlamaktır, biz de bunu yapıyoruz, siz unutmayın diye hatırlatıyoruz.

  • gebzeli01 Haziran 2018 16:28

    sayın bahçeli, ülke aleyhine talepleriniz can sıkıcı olmaya başladı. Haberiniz olsun.