E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin"Deve gribi" alarmı! Dünya Kupası'ndan yayılabilir---

"Deve gribi" alarmı! Dünya Kupası'ndan yayılabilir

Deve gribi alarmı! Dünya Kupası'ndan yayılabilir
12 Aralık 2022 - 10:44 borsagundem.com

Deve gribi, Katar’ın ev sahibi olduğu Dünya Kupası nedeniyle yeni salgın paniğine yol açtı. Son dönemde Türkiye’de de gündeme gelen deve gribi konusunda Avrupa’da uzmanlar uyarılarda bulunuyor.


Katar'da düzenlenen ve dünyadan on binlerce futbol taraftarının akın ettiği 2022 Dünya Kupası, deve gribi salgını tehlikesini yeniden gündeme getirdi

İngiliz medyasında çıkan haberlere göre uzmanlar, öldürücü deve gribinin Dünya Kupası'yla beraber yeni bir salgına dönüşebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. İngiliz sağlık yetkilileri, Katar'dan dönen taraftarlara deve gribi belirtileri göstermeleri halinde derhal sağlık merkezine gitme tavsiyesinde bulundu.

Kovid-19'la aynı virüs ailesinden

Son dönemde Türkiye'de de gündeme gelen, bulaşması halinde yüzde 40 oranında ölümle seyreden, ani solunum yetmezliğine sebep olan deve gribinde, Kovid ve gripte de yaygın olan ateş, titreme, boğaz ağrısı ve öksürük gibi belirtiler görülüyor. İlk defa 2012’de Suudi Arabistan’da tespit edilen deve gribi, o dönemde bölgede çok sayıda kişinin hastaneye akın etmesine yol açmıştı.

Bugüne kadar 3 bine yakın vaka sayısı tespit edilirken, vakaların üçte biri hayatını kaybetmişti.

Uzmanlar, Dünya Kupası için Katar'a seyahat edenlere develerle ve deve ürünleriyle temastan kaçınmalarını tavsiye ediyor. İnsandan insana hava yoluyla da bulaşabilen deve gribi, Kovid-19'la aynı virüs ailesinden geliyor.

Deve gribine karşı özel bir tedavi yöntemi bulunmaması da uzmanları endişelendiriyor.

Dünya Kupası’nın ilk günlerinde Dünya Sağlık Örgütü de Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Ürdün, Umman, Kuveyt, Yemen ve Lübnan’da endişeye yol açan deve gribi konusunda uyarılarda bulunmuştu.

20 grip türüne karşı etkili aşı çalışması

 

Bu 5 belirtiye dikkat! Süper gripten nasıl korunabiliriz?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)